Burun Estetiği Yaptırmak İçin En Uygun Mevsim Hangisidir?

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Son yıllarda en popüler estetik ameliyatları arasına giren burun estetiği, kadınlar kadar erkeklerinde rağbet ettiği bir operasyondur. Burun estetiği sayesinde kişinin özgüveni artmaktadır. Bu ameliyatta burun şekli küçültülmekte, isteğe bağlı büyütülmektedir. Fakat her bireyin anatomik yapı farklılığı olduğundan, burun estetiği kişiye özel uygulanmalıdır.

Yapılan estetik operasyon genel olarak her mevsim uygulanabilir. Ancak burun estetiği yapılması için en uygun dönemin kış ve bahar ayları olduğu söylenebilir. Çünkü cildin güneş ışınlarından korunması son derece önemlidir. Bu da yaz aylarında çok güç olacağından, diğer mevsimlerin tercih edilmesi gerekir. İlla yazın olması isteniyorsa da 1-1.5 ay boyunca direkt güneş temasından kaçınılmalıdır.

Burun estetiğinde en temel unsur doğal bir görünüm elde etmektir.

Ameliyat sonucunda güzel bir burun elde edilirken, yapılan işlemin başkaları tarafından anlaşılmaması gerekir. Doğal görünümlü bir burun, burun sırtı fazla oyuk olmayan, burun ucu fazla kalkık olmayan, sivri olmayan, yuvarlak ve geniş bir görünümde olmayan, burun sırtı pürüzsüz olan, simetrik, dudaklarla uygun açıda olmalıdır. Burun estetiği sonrasında kaş ve gözlerin görünümü güzelleşmeli, hatlar yumuşamalı, kişi özgüvenli ve yumuşak bir ifadeye sahip olmalıdır. Bu etkilerin elde edilmesi sadece operasyonun başarılı şekilde yapılmasıyla alakalı değildir.

İyileşme döneminde hastaların bazı kurallara uymasıyla, ameliyatın başarısı desteklenmelidir. Hasta taburcu olduktan sonra doktorunun önerilerini yerine getirmelidir. Bunlardan birisi güneş ışınlarından belirli bir süre korunması gerektiğidir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatının kış ya da bahar aylarında uygulanması hasta için yardımcı bir etkendir. Güneşten korunmak için, çok fazla çaba harcamasına gerek kalmaz.

Burun estetiğinde en uygun mevsimler nelerdir?

Estetik cerrahi alanında genel olarak bazı dönemler daha yoğun olur. Bu dönemler arasında ilk sırayı ilkbahar almaktadır. Çünkü ilkbahar mevsim olarak ısı oranı daha uygun, kış aylarının rehavetinin atıldığı, ince giysilerin giyilmeye başlandığı bir dönemdir. Bu nedenle insanlar estetik alanına daha fazla ilgi duyarlar.

Bu dönemde her türlü estetik operasyon rahatlıkla uygulanabilir. Ancak bazı kişiler alerjik yapıda olduklarından, burun estetiği için uygun olmadığı söylenebilir. Çünkü burun estetiği operasyonu sonrasında, hastalar iyileşme döneminde aksırma, öksürme, hapşırma gibi eylemlerden uzak kalmalıdır. Ne yazık ki, alerjik yapıda olanlar bunu isteseler bile başaramazlar. Bu etkiler yüzünden ilkbaharın herkese uygun olan bir mevsim olduğunu söyleyemeyiz.

Alerjik yapıda olanlar burun estetiğini hangi mevsimde yaptırmalıdır?

Burun estetiği yaptırmayı düşünen kişiler için en uygun dönemin, kış sonunda yani yaz başlamadan önceki zaman olduğu söylenebilir. Özellikle alerjik yapıda olan kişiler burun ameliyatını yaz başlangıcında yaptırmalıdır. Uygulanan ameliyat sonrasında hastaların güneşten korunması son derece önemlidir. Alerjik yapısı olmayanlar burun estetiği ameliyatını kış ve bahar aylarında yaptırabilirler. Diğer estetik operasyonlarda uygun görülen ilkbahar, polen ve gıda alerjileri olan kişiler için uygun görülmemektedir.

Bu dönemde özellikle bakla, çilek, domates gibi yiyecekler çoğu kişide alerjik etki göstermektedir. Havada polenlerin uçuşması, hastaların iyileşme döneminde son derece sakıncalı olmaktadır. Bu sebeple doktorlar alerjik yapıdaki kişileri bu dönemde ameliyat etmezler. Bu süreç genellikle Nisan ayından itibaren, Mayıs ayının ortasına kadar devam eder. Bu süreçte kişilerde burun tıkanıklığı, kaşıntı, hapşırma, gözlerde sulanma ve kızarıklık gibi etkiler olmakta, çoğu insanda soğuk alerjisi gelişmektedir.

Bu kişiler evlerde bulunan ev tozu diye bildiğimiz mitelere bile alerjik etki göstermektedir. Bu sebeplerle burun estetiği için en uygun dönemler, kış ve bahar ayları olsa da, alerjik kişiler için yaz başı daha uygun olacaktır. Bunlar ameliyat öncesinde yapılan değerlendirmede doktor tarafından dikkate alınacaktır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: