Hangi Doktoru Seçmeli?

Eklenme Tarihi: 2/12/2016

 

Rinoplasti ameliyatı diğer estetik cerrahi ameliyatlarının yanında cerrahın en çok bilgi, beceri ve tecrübe gerektiren operasyonudur demek yanlış olmaz.

Burun yüz estetiğinin en önemli unsuru olduğu için ameliyat sonrası çıkabilecek küçük sorunlar bile hastaların psikolojisini yoğun bir şekilde etkilemektedir. Bu bilgiler ışığında söylemek gerekirse burun estetiği ameliyatları, mutlaka kendini burun operasyonlarına vakfetmiş ehil ellerde yapılmalıdır.

Her burun için farklı bir ameliyat gerekmektedir. Hiç bir hastama aynı prototip operasyonu yapmamaktayım.

Çünkü her hastada yapılması gerekenler farklıdır, bu ameliyatlarda tek bir doğru yoktur. Her ameliyatın birbirinden bağımsız, ayrı ve kendi içinde bile varyasyonlar gösterdiği unutulmamalıdır.

Rinoplasti burnun sanatsal olarak betimlenmesidir, bilimle sanatın şölenidir.

Hangi Doktoru Seçmeli?

Aman ne kadar zor bir burun ya da kolay bir burun diye sınıflandırarak hiç bir deneyimli cerrah operasyona başlamaz. Bir sanatçı edasıyla bir bütünsellik ışığında operasyona yoğunlaşmak ve her türlü probleme karşı hazırlıklı olmak gereklidir. Her burun için aynı derecede özen göstermek gerekir. Özetle özellikle burun cerrahisi üzerine yoğunlaşmış cerrahlar tercih sebebi olmalıdır.

Her ne kadar klasik literatür bilgisi, her dört rinoplasti ameliyatının biri, ikinci bir düzeltme ameliyatına ihtiyaç duyar denilse de tecrübeli ve ehil ellerde bu oran çok daha düşüktür.

Rinoplasti operasyonları, açık ve kapalı teknik ameliyatlar olarak iki sınıfa ayrılmaktadır. Açık teknikte, burun cildi tamamen kaldırılarak, burun içindeki bütün kıkırdak ve kemik dokular direkt görüş altında ameliyat edilir. Oysa kapalı teknikte direkt görüş altında ameliyat tamamen yapılamaz, çoğunlukla dokulara cildin üzerinden dokunularak şekil verilir ve tamamlanır.

Ben kendi adıma, bütün ameliyatlarımı açık teknik ile yapmaktayım, kapalı rinoplastiye ise fazla inancım yoktur.

Açık tekniğin en önemli avantajı, burun tüm anatomisine ve şekil bozukluklarına çok daha iyi hâkim olunmasını sağlamasıdır. Böylece problemli kısımlar daha iyi gözlemlenip, daha kolay ve kalıcı müdahaleler yapılabilmektedir. Açık teknik rinoplasti ile, benim ellerimde, çok daha sağlıklı, güçlü ve kalıcı bir burun yapısı oluşturulmaktadır.

Her cerrahın yoğurt yemesinin farklı olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: