Kaş Kaldırma Ameliyatlarında Kullanılan Teknikler

Eklenme Tarihi: 2/17/2022

 

Kaş kaldırma ameliyatı hem genç hem de orta yaşlı hastaların rağbet ettiği, son derece popüler bir estetik cerrahisidir. Düzgün kaşlar, güzel gözlerle birleştiğinde kişiye çekici ve etkileyici bir ifade kazandırır. Her birey için ideal kaş biçimi farklılık göstermekle birlikte, kalkık kaşların yüze daha canlı ve dinç bir ifade kattığı değişmeyen bir gerçektir. Bu amaçla her yıl binlerce kişi kaş kaldırma prosedürlerine başvurmaktadır.

İdeal Kaş Şekli Nasıl Olmalıdır?

Yukarıda belirttiğimiz gibi herkes için aynı olan bir ideal kaş şekli yoktur. Her kişinin yüz şekline ve genel yüz hatlarına yakışacak kaş biçimi değişebilir. Kimileri kısa, kalın ve düz kaşlardan hoşlanır, kimileri ince ve uzun, kimileriyse doğallıktan yanadır. Son dönemlerde dağınık ve kalkık kaş görüntüsü oldukça popülerleşmiştir. İlk önce süper modellerde gördüğümüz bu görüntü daha doğal durduğu için tüm dünyada trend haline gelmiştir. 

Kaşları şekillendirmek için kaş almak dışında, kalıcı makyaj ve kaş botoksu gibi seçeneklerde bulunmaktadır. Ameliyat ise en etkili ve kalıcı sonuçları verdiğinden dolayı daha çok tercih edilmektedir.

Kaş Kaldırma Ameliyatlarında Hangi Teknikler Kullanılır?

Kaş kaldırma işlemleri ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Ameliyatsız yöntemler arasında botoks, ip ile kaş kaldırma (askı), dolgu enjeksiyonu, Fokus Ultrason ve Altın İğne ile kaş kaldırma yer alır.

  • Botoks ile Kaş Kaldırma: Botoks, sinir uçlarındaki iletimi bloke ederek işler. Kaş kaldırma işleminde ise, kaşların kenarlarına, altlarına ve üstlerine botoks enjekte edilir. Bu sayede kaşlarda daha kalkık bir görünüm elde edilir. Botoks uygulaması ortalama 6 ay kadar etkisini sürdürmektedir.
  • Askı Yöntemi ile Kaş Kaldırma: İp ile kaş kaldırma olarak da bilinen bu yöntemde, göz çevresi lokal anestezi ile uyuşturulduktan sonra cilt altındaki dokular askı yöntemiyle kaldırılır. 
  • Dolgu Enjeksiyonu ile Kaş Kaldırma: En pratik kaş kaldırma işlemlerinden biridir. Dolgu enjeksiyonu ile kaşlar 1-1.5 mm kadar kaldırılabilir.
  • Fokus Ultrason: Yeni bir teknolojidir. Ultrason sistemiyle deri altı dokular gerilir. Etkisini 1 yıla kadar sürdürebilen oldukça kalıcı bir işlemdir.
  • Altın İğne: Scarlet S olarak da bilinen bu uygulama, radyofrekans enerjisi kullanarak kaşları kaldırmaktadır. Etkili sonuçlar için ayda birer kez olmak üzere ortalama üç seans gerekmektedir. 

Ameliyatsız yöntemlerde cerrahi kesi yapılmadığı ve işlem süresi 10-15 dakika gibi kadar kısa olduğu için avantajlı gibi görünmektedir. Fakat bu yöntemlerin dezavantajı kalıcılıklarının ameliyatlı yöntemler kadar uzun sürmemesidir. 

Ameliyatlı kaş kaldırma teknikleri alın-şakak germe ameliyatı ve endoskopik yöntemdir. 

Alın-Şakak Germe Ameliyatı: Endoskopik yönteme kadar bilinen tek kaş kaldırma ameliyatı yöntemi alın germe ameliyatıydı. Bu ameliyatla etkileyici sonuçlar elde edilse de, ameliyat kesisi saçlı bölgeye iyi saklanmazsa ilerleyen zamanlarda göze çarpan ameliyat izleri bırakmasıdır.

Endoskopik Yöntem: Endoskopik yöntemde çok minik ameliyat kesileri açılması büyük avantajdır. Bu sayede iyileşme süresi kısaldığı gibi ameliyattan sonra iz kalma problemi de ortadan kalkar. Bu yöntemde kaşları şekillendirmek için açılan minik kesilerden geçen endoskopik aletler kullanılmaktadır.  

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: