Göz Kapağı Sarkmalarına Etkili Çözüm

Eklenme Tarihi: 7/16/2021

 

Gözlerimiz yalnızca görmemizi sağlayan organlarımız değil, ayrıca ifademizi belirleyen, bakışlarımıza derinlik katan, yüzümüzün en önemli parçalarındandır. Yaşlanma ve yer çekiminin etkisiyle birlikte, yıllar içinde göz kapağımızda değişimler gözlemleyebiliriz. Bu süreçte göz kapaklarında sarkmalar, torbalar, kırışıklıklar, gevşeme, renk eşitsizlikleri, koyulaşma gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Özellikle kırışıklık ve sarkmalar, kişiyi olduğundan yaşlı ve yorgun bir görünüm vermektedir. Göz kapağı estetiği (blefaroplasti), alt ve üst göz kapağındaki bu sorunları ortadan kaldıran plastik cerrahi prosedürüne verilen addır.

Göz kapaklarındaki sarkmalar yaşlı bir cildin göstergesidir. Cildin yaşlanma sürecini hızlandıran etkenler olarak: hava kirliliği, güneş ışınları gibi dış faktörlerin yanı sıra; düzenli bir cilt bakımı yapmamak, yeterli miktarda su tüketmemek, sigara ve alkol kullanımı, düzensiz uyku uyumak gibi kişisel sebepler de sayılabilir.

İnsan cildi normalde elastik bir yapıdadır, fakat yaşlanma etkisiyle bu elastikiyet yavaş yavaş azalır. Bunun sonucunda göz kapaklarındaki deri bollaşır ve sarkar. Bu durum kişiye yalnızca donuk ve yaşlı bir ifade vermekle kalmayıp, kişinin görme yetisini kısıtlayacak ölçüde ciddi olabilir. Bu da göz kapağı estetiği ameliyatının her zaman estetik kaygılarla değil, bazen de fonksiyonel sebeplerle yapılmasını gerektirmektedir. Göz kapağı estetiği, hastanın ihtiyacına göre alt veya üst göz kapağına ya da her ikisine de uygulanabilmektedir. İfadelerinde bütün bir değişiklik elde etmek isteyen hastalar, göz kapağı estetiğini genellikle kaş kaldırma ve yüz germe işlemleri ile kombine şekilde tercih etmektedir.

Göz Kapağı Estetiği Kaç Yaşında Yapılır?

Göz kapağı estetiği yaptırmak için herhangi bir yaş sınırı yoktur. İşlem, 45 yaş üstü hastalar tarafından daha çok tercih edilse de, genetik olarak düşük göz kapaklarına sahip olan daha genç hastalar da göz kapağı estetiğine yönelmektedir. Göz kapağı estetiği, cerrahi bir prosedür olduğundan, göz kapağı problemleri için en etkili ve en kalıcı çözümdür. Ameliyatın sonuçları ortalama 5-10 yıl kadar etkisini sürdürür; fakat şu unutulmamalıdır ki hiçbir cerrahi ya da medikal işlem yaşlanmayı durduramaz.

Göz Kapağı Estetiği İçin İyi Bir Aday mısınız?

Göz kapağı cerrahisi yaptırmak istiyor fakat ameliyat için uygun bir aday olup olmadığınızı bilmiyorsanız, kendinize birkaç soru sormanız gerekmektedir.

  • Herhangi bir kronik rahatsızlığım var mı?

Kronik hastalığı olan kişiler ameliyat sırasında ve sonrasında iyileşme sürecinde daha çok komplikasyonla karşılaşma riski taşır. Bu nedenle, kronik rahatsızlığı olan hastalar bu durumu doktorlarına danışmalıdır. 

  • Göz kapağımın görünümünden mutsuz muyum? Daha genç göz kapakları istiyor muyum?

Bu sorulara cevabınız evetse çok büyük bir ihtimalle göz kapağı estetiği için ideal bir adaysınız.

  • Ameliyattan gerçekçi beklentilerim mi var?

Göz kapağı estetiği size daha genç ve taze bir göz kapağı, dolayısıyla daha canlı bir görünüm sağlayacaktır. Ancak hiçbir ameliyatın mucizevî bir biçimde yaşlandırmayı durduramayacağını unutmamalı ve gerçekçi beklentilerle operasyona girmelisiniz.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: