Ameliyat Kararı Aldıktan Sonra Ameliyata Girmeden Önce

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Hastalarımla görüşüp ameliyat kararı aldıktan sonra hastam açısından oldukça hassas bir süreç başladığını gözlemlemekteyim. Sıklıkla, ameliyathane kapısına dek süren heyecan, korku, bir parça panik duyulması son derece normaldir.

Sonuçta hepimiz insanız, burnumuzu, görüntümüzü kalıcı bir şekilde değiştirecek bir prosedür öncesi, bilinmeyene karşı her zaman kaygı duyuyoruz. Her ne kadar tarafımdan, tüm süreç defalarca anlatılsa da artık iş başa düşmüştür.

Tecrübelerim, bu süreci en iyi yönetme yolunun, öncesinde kurulan pozitif, verimli ve sıcak moral motivasyon desteklerinin, ameliyat masasına dek devam ettirilmesidir.

Hastalarıma bu aralıkta kafalarına takılan tüm soruları “saçma gibi gözüküyor dahi olsa” sormaktan çekinmemelerini, devamlı iletişimde kalmalarını, eğer mümkünse birkaç defa daha konuşmaya gelmelerinden erinmemelerini öğütlüyorum.

“Benim görevim yaşayacağınız tüm sürece, geçeceğiniz fiziksel ve psikolojik durumların tamamına eksiksiz bir şekilde hazırlamaktır”.

Doktor değilsiniz ki tüm yaşayacaklarınızı, nelerle karşılaşacaklarınızı nereden bileceksiniz! Bizler bilmediğimiz şeylerden korkarız, bildiğimiz şeylerden korku, kaygı duymayız, ne kadar bilgi sahibi olursak, o kadar korkularımızı yenebiliriz!

Kritik kelimeler; sıcak iletişim-bol bilgi-her zaman yanınızda olduğumun bilinmesidir.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: