Ameliyat Kararı Alma Aşamasında Aile içi İlişkilerin Düzenlenmesi

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Hasta olarak ameliyat kararı alınması aşamasında, kendi üzerimizdeki baskının yanı sıra, birinci dereceden yakınlarımızın üzerinde de bir parça baskı olduğunu bilmekte fayda vardır. Kendi baskı sürecimizi yönettiğimiz gibi yakınlarımız üzerindeki baskı sürecini de yönetmek durumunda kalabiliriz.

Bu nedenle,hastanın birinci dereceden yakınlarını, ameliyat kararına dahil edip, onay ve desteklerini almaları, ameliyat sürecinin hasta üzerindeki olası baskısını da minimize eder. Hasta tüm süreci daha rahat bir psikoloji ile geçirir. “Hasta ile birlikte birinci dereceden bir yakının da görüşmelere gelmesi, doktora karşı ortaklaşa bir güven geliştirmesi ve onaylaması her şeyi kolaylaştırır”.

Tüm ailenin ve arkadaşların karşı çıkması ise hasta üzerindeki kaygılanma düzeyini arttırır. Sıkıntılara tek başına göğüs germek, yel değirmenleri ile savaşmak bu süreçte bizleri yorar.

“Aceleci karar vermektense, şartlar olgunlaştıktan sonra ameliyat kararını almak daha doğrudur”. Böylece ameliyat sonrası süreçler daha rahat ve sıcak bir destek ile geçirilir. Sonuçta biz doktorlar bir yere kaçmıyoruz ki, daha sonraki zamanlarda, en uygun şartlar altında ameliyatı yapmak başarımızda kilit rol oynamaktadır. Ortaklaşa karardan sonra ameliyat tarihi için doktorunuzu arayınız Kritik kelimeler; aile içi ortaklaşa karar, en uygun şartlar, sonra ameliyat randevusu almadır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: