Botoks Ne Zaman Tekrarlanmalı: Botoks Yenileme İpuçları

Eklenme Tarihi: 9/12/2024

Botoks yenileme, birçok insanın aradığı genç ve parıltılı görünümü korumada önemli bir adımdır. Botoks enjeksiyonları kırışıklıkları ve ince çizgileri etkili bir şekilde düzeltebilir, bununla birlikte etkileri ömürlük değildir. Bu nedenle, bir sonraki randevunuzu ne zaman planlamanız gerektiğini anlamanız çok önemlidir.

 

Yüz Botoksu Nedir? Nasıl Yenileme Yapılır?

Botoks yenileme, önceki tedavilerden elde edilen pürüzsüz, kırışıksız görünümü korumak için yüze Botoks enjeksiyonlarının tekrarlanması işlemidir. Bu enjeksiyonlar, özellikle alın, kaz ayakları ve kaş arası gibi bölgelerde kırışıklıkların oluşmasından sorumlu kasları geçici olarak gevşeterek çalışır. Ancak, enjeksiyonların Botoks bölgeleri üzerindeki etkileri kalıcı değildir. Bu nedenle, önerilen süreye göre tekrar Botoks seansı almanız gerekecektir.

Botoks yenileme, genç görünümü korumak ve ilk tedavinin etkileri geçtikçe kırışıklıkların yavaş yavaş yeniden ortaya çıkmasını önlemek için yapılır. Düzenli yenilemeler, cildin zaman içinde pürüzsüz ve genç kalmasını sağlamak için sonuçlarda tutarlılığın korunmasına yardımcı olur.

 

Botoksu ne sıklıkla yenilemeniz gerekir?

Botoks yenileme, optimum sonuçları korumak için genellikle üç ila altı ayda bir yapılmalıdır. İlk ve en yaygın olarak bilinen kozmetik botulinum toksin uygulamaları tedavisi olan Botoks, hedeflenen kasları etkili bir şekilde gevşetir. Ancak ne yazık ki, etkileri zaman içinde yavaş yavaş azalır.

Metabolizma hızı, tedavi edilen bölgenin büyüklüğü ve uygulanan doz gibi faktörler sonuçların ne kadar süreceğini etkileyebilir. Bu nedenle, ince çizgilerin ve kırışıklıkların geri dönmesini önlemek için Botoks bölgelerinde düzenli yenileme şarttır.

Botoks ilk seferde ne kadar dayanır?

Botoks yenileme, genç görünümünüzü korumanıza yardımcı olur. Ancak Botoksun ne kadar sürdüğünü anlamak, ilk seferde etkili bir tedavi planlaması için önemlidir. İlk kez yapılan yüz Botoksu öncesi sonrası sonuçlar 3 ila 6 ay arasında sürebilir. Ancak bu süre kas aktivitesi, dozaj ve hatta metabolizma gibi bireysel faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Ek olarak, Botoksun etkilerinin ilk tedavi sırasında sonraki yenileme seanslarına kıyasla biraz daha hızlı geçmesi nadir değildir. Vücudunuz nörotoksine (botulinum toksin) uyum sağladıkça, Botoksun uzun ömürlülüğü her yenilemede artabilir.

 

Botokslu Yüz Nasıl Daha Uzun Süre Dayanır?

Botoks yenilemesi genç bir görünümü korumanın anahtarıdır, ancak tedaviler arasındaki süreyi uzatmanın ve Botoks sonrası bakım ile sonuçlarınızın uzun ömürlülüğünü en üst düzeye çıkarmanın yolları vardır.

Botoksun uzun süreli faydaları için önerilerimize aşağıdan göz atabilirsiniz.

  • Uygulama yapılan bölgeyi ovalamaktan kaçının ve en az 24 saat boyunca yorucu aktivitelerden uzak durun.
  • Bol su içmek ve kaliteli bir nemlendirici kullanmak çok önemlidir.
  • UV ışınları Botoksu daha çabuk bozabilir. Güneş kremi sürmek ve uzun süre güneşe maruz kalmaktan kaçınmak sonuçlarınızın korunmasına yardımcı olabilir.
  • Tutarlı Botoks yenileme seansları sonuçlarınızın korunmasına yardımcı olur ve hatta zaman içinde her tedavinin süresini artırabilir.

 

Tüm Yüz Botoksu Nerelere Yapılır?

Botoks yenileme, yüzün yaşlanma belirtileri gösteren belirli bölgelerini hedeflemenin etkili bir yoludur. Yüz Botoksu nasıl yapılır, hangi bölgelere uygulanır merak ediyorsanız, Selçuk İnanlı Klinik’teki deneyimli ekibimizle iletişim kurabilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.

Botoksun uygulanabileceği en yaygın yüz bölgeleri aşağıdaki gibidir:

Alın Botoksu

Botoks, tekrarlayan yüz ifadelerinden gelişen alındaki yatay çizgileri düzeltmek için sıklıkla kullanılır.

Kaş Arası Botoks

Kaş çatma çizgileri veya “11'ler” olarak da bilinen kaşlar arasındaki bu dikey çizgiler, görünümlerini yumuşatmak için Botoks için popüler bir hedeftir.

Kaz Ayakları

Genellikle gülümseme veya gözleri kısma nedeniyle gözlerin dış köşelerinde oluşan ince çizgiler Botoks ile etkili bir şekilde tedavi edilebilir.

Tavşan Çizgileri

Bu küçük çizgiler yüzünüzü buruşturduğunuzda burun kenarlarında ortaya çıkar ve Botoks ile yumuşatılabilir.

Dudak Kenarı Düşüklüğü Botoksu

Botoks, genellikle sigara içenlerin çizgileri olarak bilinen ve dudakların büzülmesinden kaynaklanan dudak çevresindeki ince çizgilerin görünümünü en aza indirebilir.

Çene Botoksu

Botoks, çukurlaşma veya “portakal kabuğu” dokusunu gidermek için çene bölgesini pürüzsüzleştirmek için kullanılabilir.

Çene Hattı ve Boyun

Teknik olarak yüzde olmasa da Botoks sarkma veya ağır bir çene çizgisi görünümünü azaltmak için çene çizgisine ve boyuna da uygulanabilir.

Kaş Botoksu

Botoks kaş kaldırma, kaşları aşağı doğru çeken kasları hedefleyerek daha açık ve genç bir görünüm oluşturmak için kullanılabilir. 

Yüz Botoks Fiyatları

Botoks yenileme veya ilk uygulama fiyatları, tedavi edilen bölgeye, doktorunuzun deneyimine vb. bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Tipik olarak, Botoks birim başına fiyatlandırılır ve farklı yüz bölgeleri istenen sonuçları elde etmek için değişen miktarlarda birim gerektirir. Botoks seanslarının doğru maliyeti ve Botoks kaç seans vb. gibi konular için Selçuk İnanlı Klinik’teki deneyimli ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Ekibimiz Botoks uygulaması kaç seans sürer, birim fiyat veya yenileme süresi nedir vb. gibi pek çok konuda tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.

 

PAYLAŞIN: