Günden Güne Burun Estetiği İyileşme Süreci: Rinoplasti Sonrası Ne Beklemeliyim?

Eklenme Tarihi: 9/1/2023

 

Rinoplasti ameliyatı için hazırlık ve iyileşme sürecinde yapılacaklar, sonuçların başarısı üzerinde oldukça belirleyici olmaktadır.

Burun estetiği yaptırmayı düşünen pek çok kişi gibi belki siz de ameliyat kararını alırken bu süreçlerin nasıl geçeceği konusunda düşünüyorsunuz. Aklınıza yer eden şeylerden biri de Rinoplasti 1 ay vs. 1 yıl gibi kıyaslamalar olabilir. Başta kavranması gereken bir nokta, burun organının çoğu vakada yalnızca estetik olarak değil işlevsel olarak da düzeltilmesi gerektiğidir. Deneyimli bir uzman tarafından başarıyla gerçekleştirilen bir operasyon sonrası varsa nefes alma problemlerinizi giderebilir aynı zamanda da hoş görünen bir burna sahip olabilirsiniz.

Hastalarıyla kurduğu sıcak ilişki, gerçekleştirdiği sayısız başarılı Rinoplasti uygulaması ile tanınan Prof. Dr. Selçuk İnanlı, burun estetiği yaptırmayı düşünen herkesi kliniğine bekliyor. Önce kapsamlı bir konsültasyon gerçekleştirin, sonra tedavinizi tüm detaylarıyla planlayalım.

Rinoplasti Ameliyatı Günü ve İlk Haftalar

Rinoplasti ameliyatı günü geldiğinde sizden sabah erken saatlerde kliniğe gelmeniz istenir. Uygulama genel anestezi altında gerçekleştirildiğinden herhangi bir ağrı veya şikayetiniz olmayacaktır. Bu yüzden sakin olabilirsiniz. İşlem sonrası uyanıp konuşmaya başlayabilirsiniz. Çoğu hasta gibi siz de aynı gün içinde taburcu olabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz gün be gün burun estetiği iyileşme zamanı ile ilgili size önden bilgiler verilebilir. Rinoplasti iyileşme adımlarını bildikten sonra daha rahat hissedebilirsiniz.

Rinoplasti iyileşme süreci zaman çizelgesinde ilk gün, takip eden günler ve haftalarda kendi kendinize yaşamınızı sürdürebilmeniz mümkündür. Uygulamadan hemen sonra ağrılarınız olacağına dair aklınızda soru işaretleri varsa endişelenmeyin, böyle bir durumla karşılaşsanız bile uzmanınızın reçete edeceği ağrı kesicilerle bunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz. İlk birkaç gün boyunca burun deliklerinizden veya boğazınızdan akıntı görülebilir, bu doğaldır.

Rinoplasti 1 hafta ve 1 ay kıyasında ufak tefek değişikliklerin, iyileşmeye dair işaretlerin gözlemlenebilmesi mümkündür. Dikişlerinizin alınması ve sizin adınıza her şeyin yolunda gittiğinden emin olunması için uzmanınız genellikle 7 gün sonra bir kontrol muayenesi ister. Göz altlarınızda ve yanaklarınıza doğru oluşan şişlik ve morluklar ortalama iki hafta içerisinde kendiliğinden kaybolur. Bu aşamadan sonra öncesine göre çok daha iyi nefes almaya da başlarsınız. Gerçek iyileşmenin görülebilmesi için biraz daha sabretmeniz istense de artık uygulamanın başarısına şahit olabileceğiniz dönemin içerisinde olduğunuz rahatlıkla söylenebilir.

Rinoplasti Sonrası İkinci Hafta ve Takip Eden Dönem

Rinoplasti sonrası görülen şişkinliklerin aşamalarını gösteren fotoğraflar da iyileşme süresince sizi rahatlatıp, rehber olabilecek şeylerden biridir. Buradaki görselleri dilediğiniz takdirde uzmanınız sizinle paylaşacaktır. Ancak özellikle ikinci haftadan sonra artık bu tarz endişelerinizin kaybolacağını göreceksiniz. Yeni burnunuzu da ilk kez görebileceğiniz bu süreçte tatlı bir heyecana sahip olacaksınız. Sosyal yaşantınızın da tahmin ettiğiniz kadar etkilenmediğini görmek size oldukça iyi gelecektir.

Şayet hafta hafta iyileşme periyodu fotoğraflarına baktıysanız, uygulamayı takip eden 1. aydan itibaren şişliklerin neredeyse %70’nin kaybolduğunu fark edebilirsiniz. Bu dönemde egzersizlerinize geri dönmek, koşu, (elbette uzmanın tavsiye ettiği ölçüde) ağırlık kaldırma gibi aktiviteleri gerçekleştirmek mümkün olacaktır. Artık burnunuzdan tamamen nefes alıp verebilir durumda olacaksınız. Genellikle 6.haftadan itibaren değişiklikler daha yavaş gerçekleşse de yine ilerleme görmeye devam edersiniz. Nihai sonuçların anlaşılması için tavsiye edilen süre 1 yıl civarıdır, sabırlı olmalısınız.

Rinoplasti İyileşme Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rinoplasti her ay sonuçların takip edilebileceği hassas bir prosedürdür. Uzmanınıza ve seçtiğiniz kliniğe düşen görevler olduğu kadar sizi de bu süreçte bekleyen ödevler var. Bunlar, operasyonunuzun başarısı ve nekahet dönemindeki konforunuz için olmazsa olmazlardır. Şu listedeki kısıtlamalar size yardımcı olabilir:

  • Ağır kaldırmamak.
  • Kafayı yukarıda tutarak uyumak.
  • Darbelerden kaçınmak.
  • Belirli süre su temasını önlemek.
  • Rutin muayeneleri aksatmamak.

Uzmanınızın size ağır kaldırabileceğiniz ve spor yapabileceğiniz süre için tavsiyeleri olacaktır. Burun estetiği sonrası duş alabilir miyim sorusunu da kendisine yöneltebilirsiniz. Bunun için yalnızca birkaç gün boyunca dikkat etmeniz yeterli olur. Rinoplasti sonrası burun çarpması belki de canınızı en çok yakacak durumlardan bir tanesidir. Bu yüzden herhangi bir darbeye maruz kalabileceğiniz ortamlara girmemeniz, olası bir durumda kendinizi iyi korumanız oldukça önemlidir.

Ameliyattan sonra kan akışınızın hızlı olması iyileşme süresince faydasını göreceğiniz bir durumdur. Bunun sebebi vücudunuzun kendisini yenileyebilmesi için iyi bir kan dolaşımına ihtiyaç duymasıdır. Buradan rahatlıkla anlayabileceğiniz üzere, Rinoplastiyi takip eden günlerde sigara ve alkolden uzak durmalı, en azından ara vermelisiniz. Uzmanınız mutlaka bu konuda uyarılar yapacaktır. Herhangi bir komplikasyon riskini göze almamanız adına bu tedbirlere riayet etmeniz beklenir.

İstanbul'un en kaliteli Rinoplasti ameliyatlarını gerçekleştiren Prof. Dr. Selçuk İnanlı'nın burun estetiği alanındaki farkını öncesi ve sonrası hasta fotoğraflarından bile fark edebilmek mümkündür. Eğer yeterli gelmezse kendisiyle gerçekleştireceğiniz bir ön görüşme hem beklentilerinizi anlatmanız hem de kendisinin uzmanlığına güvenmeniz için faydalı olacaktır. Size en uygun tedavi planlamasını birlikte yapabilir, arzu ettiğiniz burun görünümüne rahatça kavuşabilirsiniz. Lütfen iletişim bilgilerimizden bize ulaşın.

PAYLAŞIN: