Revizyon Burun Estetiği Risk Taşır mı?

Eklenme Tarihi: 2/28/2022

 

Revizyon burun estetiği ameliyatı ilk burun estetiği ameliyatına göre daha zorlu ve uzmanlık isteyen bir operasyondur. İlk ameliyatta burun yapısıyla oynanmış, üzerinde çalışılacak kıkırdak ve doku sayısı azalmıştır. İşte bu nedenle revizyon rinoplasti (burun estetiği) ameliyatını gerçekleştirecek cerrahın deneyimi ve becerisi son derece büyük önem taşımaktadır.

Revizyon Burun Estetiği Ameliyatı Hangi Problemleri Giderebilir?

Revizyon burun estetiği ameliyatı estetik, fonksiyonel ya da hem estetik hem de fonksiyonel problemleri ortadan kaldırmak için uygulanmaktadır. Revizyon rinoplasti cerrahisinde en çok karşılaştığımız sorun burun tıkanıklığıdır. İlk rinoplasti operasyonundan sonra sıklıkla karşılaştığımız bu problem çoğunlukla geçicidir ve ilk haftadan itibaren azalarak kendiliğinden geçmektedir. Nadiren de olsa ameliyat sırasında kıkırdak ve nazal septumda yapılan değişiklikler var olan deviasyonu arttırması, hatta burun fonksiyonlarını bozması mümkündür. Bu durum hastanın yaşam konforunu etkileyecek kadar ciddi bir boyuta ulaştığında cerrahi müdahale şart olmaktadır. Ortada işlevsel bir problem yoksa ve revizyon işlemine yalnızca estetik kaygılarla gereksinim duyuluyorsa, ilk ameliyattan sonra en az 1 yıl beklemek gerekir. 

Revizyon rinoplasti şu sorunları giderebilir:

  • Sivri, aşırı kalkık, düşük ya da asimetrik burun ucu,
  • Burun eğriliği,
  • Burun kemeri,
  • Burun delikleri asimetrisi,
  • Kıkırdak çıkıntısı,
  • Nefes almayla ilgili işlevsel sorunlar.

Revizyon Burun Estetiği Tehlikeli midir?

Revizyon burun estetiği ile yukarıda saydığımız problemleri gidermek mümkündür, ancak üzerinde çalışılacak alan ve dokunun ciddi oranda eksildiğini unutmamak gerekir. Başka bir deyişle, revizyon rinoplasti ilk burun estetiği ameliyatı kadar mucizeler yaratmaz. Revizyon operasyonuyla burundaki ufak eğrilik ve çıkıntılar ya da fonksiyonel sorunlar düzeltilmektedir. Hastalar bu beklentiyle ameliyata girerlerse ortaya çıkan sonuçtan mutlu olacaklardır.

Revizyon ameliyatları her zaman ilk ameliyatlara göre daha zorlu ve karmaşıktır. Ancak iyi bir cerrahın gerçekleştireceği revizyon ameliyatından korkmaya gerek yoktur. Alanında uzman cerrahlar revizyon rinoplasti operasyonu gerçekleştirmeye alışıklardır. Ameliyat sırasında gerekli kıkırdak ve dokular vücudun diğer bölümlerinden alınarak, estetik ve fonksiyonel sorunlar bir arada çözülmektedir. 

Revizyon operasyonunun başarısı büyük ölçüde işinin ehli bir cerrah tarafından gerçekleştirilmesine bağlıdır. Ameliyat cerrah için daha komplike olmakla birlikte, ilk burun ameliyatına göre herhangi bir riski ya da tehlikesi yoktur. Revizyon cerrahisinden sonra da, ilk rinoplasti ameliyatına olduğu gibi burun ve göz çevresinde şişlik ve morluk gibi komplikasyonlarla karşılaşabilirsiniz. Doktorunuzun talimatlarına uyarak bu komplikasyonların daha çabuk ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Aşırı kanama, şişme veya morarma gibi beklenmeyen bir durumla karşılaşırsanız hiç vakit kaybetmeden doktorunuzu haberdar etmeyi unutmayın. 

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: