Burun Estetiği Ağrılı Bir Operasyon Mudur?

Eklenme Tarihi: 3/16/2022

 

Mükemmel bir buruna kavuşma fikri son derece heyecan vericidir. Yüzümüzün tam ortasına konumlanmış olan burnumuz, gerçekten de yüz ifademizi ve doğal olarak yüz şeklimizi doğrudan etkilemektedir. İşinin ehli ve uzman bir cerrahın elinden çıkan rinoplasti ameliyatı, hastanın hem daha mutlu hem de daha özgüvenli olmasını sağlayarak sosyal ve mesleki hayatını olumlu yönde etkileyebilir. Tüm bunlar düşünülünce, rinoplasti (burun estetiği) cerrahisinin bu kadar yoğun talep görmesi şaşırtıcı değildir. 

Her ne kadar en popüler plastik cerrahi operasyonlarından biri olsa da, burun estetiği yaptırmaya karar vermek kolay bir süreç değildir. İş yalnızca ameliyat ile bitmez. Ameliyattan sonra gelen iyileşme süreci de hastaları en az prosedürün kendisi kadar endişelendiren bir konudur. Burun estetiği yaptırmayı düşünen bireylerin en çok bilmek istediği şeyse, rinoplastinin acı verici bir operasyon olup olmadığıdır.

Eğer ameliyatın acısından korkuyorsanız, operasyonun genel anestezi altında gerçekleşeceği ve ameliyat esnasında hiçbir şey hissetmeyeceğinizi hatırlatalım. Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün ise acıdan çok rahatsızlık hissetmeniz mümkündür. Burun estetiği ameliyatı yaptıran hastaların çoğu, ameliyattan sonra duydukları ağrı ve sızıyı 10 üzerinden 0 ila 4 arasında puanlamaktadır. Hastaların deneyimlerinden yola çıkarak, burun estetiğinin fazla acı verici bir işlem olmadığı söylenebilir. 

Burun Estetiği İyileşme Süreci Nasıl İşler?

Ameliyatın fazla acı verici olmadığını belirttik; ancak bu süreci takip eden birkaç hafta boyunca hastaların burunlarına karşı hassas davranması gerektiği de unutulmamalıdır. Ameliyattan sonra burun ve göz çevrenizde morluk, şişlik, kızarıklık ve ödem gibi etkilerle karşılaşacaksınız. Bu morluk ve şişliklerin daha çabuk geçmesi için, doktorunuzun önerilerini dikkate almalısınız. Ödemin hızlı bir şekilde inmesi için buz uygulaması yapabilir, uyurken çift yastık kullanarak kafanızı yüksekte tutmaya özen gösterebilirsiniz. 

Ameliyattan sonra en çok acı ve ağrı duyacağınız gün ilk gün olacaktır. Bu nedenle hastalar burun estetiğinden sonra bir ya da iki gün hastanede misafir edilmektedir. Taburcu olduktan sonra da, doktorunuzun reçete ettiği ilaç ve ağrı kesicileri kullanarak iyileşme sürecinin minimum acıyla geçmesini sağlayabilirsiniz. 

Eğer çalışıyor ya da okuyorsanız, ameliyat için en az bir hafta izin almanız ve bol bol dinlenmeniz gerekmektedir. Gün içinde kendinizi yormayacak hafif yürüyüşler yapabilirsiniz ancak ağır egzersizlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Eğer yaz aylarında burun estetiği ameliyatı yaptırmayı düşünüyorsanız güneşe karşı burnunuzu korumanız gerektiğini aklınızda bulundurun. 

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: