Burun Estetiği Ameliyatı Hangi Doktor Tarafından Yapılır?

Eklenme Tarihi: 3/11/2022

 

Burun, fonksiyonları gereği hayati bir organdır. Ayrıca yüzümüzün tam merkezinde olması sebebiyle görsel olarak da en çok göze çarpan organdır. İşte bu nedenle, burun estetiği ameliyatı, ya da diğer adıyla rinoplasti cerrahisi, en çok talep gören estetik operasyonudur. Burun estetiğinin yalnızca estetik kaygılarla yapıldığı doğru değildir. Rinoplasti operasyonları burnun sadece dış görünümü değiştirmek amaçlı yapıldığı gibi, burnun fonksiyonlarını düzeltmek amacıyla da gerçekleştirilmektedir. Amaç sadece estetik anlamda burun yapısını değiştirmek olsa bile, bunu yaparken burnun iç fonksiyonlarını bozmamak, hatta iyileştirmek çok önemlidir. 

Burun estetiği ameliyatı yaptırmak isteyen kişilerin birçok sorusu vardır.  Bunlardan bir tanesi de ameliyatın bir plastik cerrah tarafından mı, yoksa kulak-burun-boğaz uzman tarafından mı gerçekleştirilmesi gerektiğidir. Bu yazımızda, hastalarımızdan sık sık aldığımız bu sorunun yanıtını vereceğiz.

Burun estetiği operasyonları hem plastik cerrahlar hem de KBB uzmanları tarafından gerçekleştirilebilir. Ameliyatın başarısı için asıl önemli olan cerrahın branşından ziyade, rinoplasti operasyonunu gerçekleştirebilecek düzeyde donanımlı olmasıdır. Ameliyatı gerçekleştirecek olan cerrahın burun anatomisine çok iyi hakim olması, rinoplasti konusunda bilgi ve birikiminin yüksek olması ve bunların yanı sıra estetik açıdan becerikli olması gerekmektedir. Rinoplasti ameliyatı, her hasta için ayrı ve titizlikle planlanan bir süreç gerektirir. Her bireyin burun şekli, problemleri ve ameliyattan beklentisi farklılık gösterir. Tüm bunları göz önünde bulunduran ve hasta memnuniyeti yüksek bir doktorun plastik cerrahı ya da KBB uzmanı olması fark etmez. Burun estetiği ameliyatı yaptırmayı düşünüyorsanız, doktor seçimi yaparken branştan çok, doktorun başarılarını ve hastaların değerlendirmelerini dikkate almalısınız. 

Burun estetiği operasyonun hem estetik hem de fonksiyonel anlamda en iyi şekilde gerçekleştirecek doktor, doğru doktordur. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki, ameliyat başarısı yalnızca doktora bağlı değildir. Cerrahın deneyimi, vizyonu ve ekibi her ne kadar çok büyük öneme sahip olsa da, sonucu etkileyen başka faktörler de olduğunu unutmamak gerekir.

Burun estetiği operasyonundan en tatmin edici sonuçların alınmasında:  

  • Ameliyatın gerçekleştirileceği hastanenin tam donanımlı olması,  
  • Hastanın gerçekçi beklentilerle ameliyata hazırlanması,
  • Hastanın ameliyat öncesinde ve ameliyat sonrasında doktorun talimatlarına uyması,
  • Ameliyattan sonra hastanın, burnunu elinden geldiğince koruması,
  • Ameliyatın kadın hastalarda 16-17, erkek hastalarda ise 17-18 yaşından sonra yapılması,
  • Hasta için en uygun tekniğin kullanılması gibi birçok etken söz konusudur.

Estetik ve fonksiyonel burun ameliyatları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ve randevu oluşturmak için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz. 

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: