Burun Estetiği Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eklenme Tarihi: 5/25/2021

 

Burun estetiği ameliyatı yaptırmaya karar vermek sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Birçok kişi, ameliyat lafını ilk duyduklarında, bir takım endişelere kapılır ve korkar. Gerçekten de, hepimiz çevremizde onlarca kişinin ameliyat fobisi olduğunu duymuşuzdur. Ancak işinin ehli ve deneyimli bir cerrahı tarafından yapıldığı sürece, burun estetiğinden korkmanıza gerek yoktur. Bu yazımızda, burun estetiği ameliyatından öncesi bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken unsurların altını çizeceğiz. Bunları yapmak, daha sağlıklı ve rahat bir operasyon süreci için şarttır.

Burun estetiği, genellikle estetik kaygılarla yapılan bir operasyon olduğundan, öncelik hastanın genel sağlığıdır. Operasyon öncesi ilk muayenenizde, hastalık öykünüz, kullandığınız ilaçlar, varsa alerjik durumunuz ve önceden geçirdiğiniz ameliyatlar sorgulanacaktır. Bu bilgiler, olası ameliyat risklerinin en aza indirgenmesi için çok önemlidir. Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirileceğinden, bir takım kan tahlilleri yapılacak ve bunlar anestezi doktorlarımız tarafından değerlendirilecektir.

Hemen hemen bütün cerrahi operasyonlardan önce hastaların uyması gereken unsurlar aynıdır:

  • Ameliyattan en az 10 gün önce aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar, ağrı kesiciler, zayıflama hapları ve vitaminler bırakılmalıdır. Bunlar, ameliyat sırasında olduğu gibi, ameliyat sonrasında da kanamaya sebebiyet verebileceğinden, ameliyattan sonraki 10 gün boyunca da kullanılmamalıdır.
  • Sigara içmeyen hastaların, cerrahi prosedürler için her zaman daha iyi adaylar olduğunu unutmayın. Sigara, postoperatif komplikasyonlara neden olabilir ve yaraların iyileşmesini geciktirir, dolayısıyla ameliyattan en az 4 hafta önce bırakılmalıdır. Aynı şekilde, ameliyattan sonraki 10-15 gün hastaların sigara kullanmaları yasaktır.
  • Alkol kullanımı ameliyattan bir hafta önce bırakılmalıdır.
  • Kanama riskini arttırabileceğinden, ameliyattan 1 hafta önce ve 1 hafta sonra bitkisel çaylar tüketilmemelidir. Eğer canınız çay içmek istiyorsa siyah çayı tercih edebilirsiniz.
  • Hastalar, ameliyata rahat kıyafetlerle gelmelidir. Burun ameliyatından sonra bir süre burnunuza çok dikkat etmeniz gerekecek. Mümkünse düğmeli kıyafetler tercih edin, bu sayede üstünü giyinirken burnunuza temas etme riskiniz ortadan kalkacaktır.

Bunlar dışında, kadın hastalar ameliyata gelirken makyaj yapmamalı ya da oje sürmemelidir. Ameliyattan sonra birkaç gün duş almanız yasak olduğundan, ameliyattan önceki gece ılık bir duş almanızı öneriyoruz.

Burun estetiği sonrasında elde edeceğiniz sonuçların ömür boyu kalıcı olacağını unutmayın. Bu da demek oluyor ki, iyi bir burun estetiği ameliyatıyla, hayal ettiğiniz buruna ömür boyu kavuşmuş olacaksınız. Bunu düşünerek kendinizi motive etmeli ve kaygılarınızı bir kenara bırakmalısınız.

Denecesi yapacağımız değerlendirmelerde, üç boyutlu görüntüleme teknikleriyle, hastalarımıza elde edeceğimiz burun şeklini gösterebiliyoruz. Bu sayede hastalar gerçekçi beklentilerle ameliyata giriyor ve sonuçlardan memnun kalıyorlar. Burun estetiğinin nihai sonuçlarını görmek için ortalama 6 ay ila 1 yıl kadar beklemek gerekebiliyor. Bu süreden sonra ise, hastaların estetik veya fonksiyonel açıdan memnun olmadığı şeyler varsa ikincil bir burun ameliyatı ile bu sorunlara müdahale edebilme şansına sahip oluyoruz.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: