Kırışıklık İçin Yüz Egzersizleri

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Elbette her yaş güzeldir ve yaşlanmak ya da yaş almak da beraberinde deneyim ve bilginin artması nedeni ile özel ve güzeldir. Yaşlanma sürecini durdurmanın da gerçekçi olmadığı düşünülürse yapılabilecek tek şeyin, yaşlanmayı geciktirmek ve bu yaş alma sürecini biraz daha yavaşlatmak ise mümkündür.

Yaşlanmanın ilk belirtilerinin meydana geldiği yer olan insan yüzünde, yer çekiminin yarattığı etki ile ciltte sarkma ve gevşemeler ortaya çıkar. Bunun nedeni yaşlandıkça, zamana bağlı olarak insan cildinde gittikçe azalmaya başlayan kolajen seviyesidir. Çünkü kolajen cilde esnekliğini veren maddedir ve azaldıkça cilt elastikiyetini kaybederek sarkmalar yaşamaya başlar.

Yerçekimi ve yaşa bağlı etmenlerin dışında;

  • Fazla mimik kullanımı
  • Dengesiz ve sağlıksız beslenme
  • Dengesiz ve sağlıksız beslenme
  • Sigara tüketimi
  • Yeterince su tüketiminin olmaması ve buna bağlı cildin nemini kaybetmesi
  • Östrojen seviyesindeki değişim
  • Aşırı güneş ışığı
  • Estetik müdahaleler de ciltte sarkma ve gevşemelere neden olmaktadır.

Yüzde meydana gelen bu sarkma ve gevşemeleri ortadan kaldırmak için botoks uygulaması yapılabileceği gibi cilt gerdirme gibi cerrahi operasyonlardan da faydalanabilinir.Aynı zamanda anti aging ası verilen yaşlanmayı geciktirici kremlerden de fayda elde etmek mümkün olabilir.

Tüm bunlar, çözüm olmakla beraber, yüz kaslarını doğru şekilde çalıştırarak kırışıklıkları önlemek en önemli yol olarak ifade edilebilir.

Yüz yogası

Yüzde bulunan kasları çalıştırmak için yapılabilecek en temel egzersizleri yüz yogası başlığı altında toplamak mümkündür. Son derece büyük faydaları olan yüz yogasının akla gelen ilk faydası elbette doğal yöntemlerle, hiçbir yapay destek kullanmadan cildin yaşlanma faktörlerinden korunmasıdır.

Bunun yanında düzenli bir şekilde yapılan yüz yogası, kişide oluşan gerginlik ve stresi de azaltır. En temel yüz yogası hareketlerini şu şekilde ifade etmek mümkündür.

1. Gülümseyen Balık

Bu hareket, yanaklarda oluşan sarkmaları önlemek için oldukça etkilidir. Dudaklar, büzülüp tam ortada (balık ağzı şeklinde) birleştirilir ve bu esnada, aynı anda da gülümsemeye çalışılır. Bu egzersizin etkili olması için her gün beş kere yapılması gerekir.

2. Marilyn Monroe Hareketi

İsmini ünlü aktrist Marilyn Monroe’dan alan bu hareket en çok dudakların sıkılaşması için çok önemlidir. Bu egzersizi yapmak için dudaklar büzülür, ellerle bastırılır ve öpücük yollama hareketi yapılır.

3.Kuş Çalışması

Asıl amacı boyundaki kasları güçlendirmek olan bu egzersiz aynı zamanda boyun bölgesinde oluşabilecek sarkmaları da önler. Bu egzersizi yaparken,baş önce sağ tarafa çevrilir, çene yukarı kaldırılır,dil damaklara dayanarak gülümsenerek yutkunulur. Aynı hareket, aynı sırayla sol taraf için de yapılmalıdır.

4.Balon Çalışması

İlk olarak derin nefes alınıp tutularak yapılan bu egzersizde, tutulan nefes bir yanaktan diğer yanağa geçirilmeye çalışılır. Bu harekete, ağızda tutulan tüm nefes bitene kadar devam edilir. Balon egzersizi de denilen bu çalışma, günde on kere tekrar edilmelidir.

5.Kazayağı Hareketi

Bütün yüz hareketsiz bir şekilde tutulmaya çalışılarak sadece gözler hareket ettirilmeli. Yüz sabit bir haldeyken, gözler önce sağa sonra da sola hareket ettirilmelidir. Her gün günde on kez düzenli bir şekilde yapılması gereken bu hareket kaz ayağı çizgilerinin oluşumunu geciktirecektir.

6. Buda Hareketi

Tamamen yüz kasların gevşetmeyi amaçlayan bu hareket esnasında, gözler kapatılmalı ve ardından hafifçe gülümsenmelidir. Bu hareketi yapmaya, yüzün tamamen gevşediği hissedilene kadar devam edilmelidir.

7. Aslan Yüz

Bu hareketin birinci adımı olarak, önce burundan nefes alınmalı ve bütün yüz kasları kasılmalıdır. Hareketin daha sonraki ikinci aşamasında, alınan nefes ağızdan verilmeli ve bu esnada dil de dışarı çıkarılmalıdır. Bu hareket arka arkaya üç kez tekrar edilmelidir.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz.

PAYLAŞIN: