Rinoplasti Sonrası Ciltbakımı ve Cinsellik

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Rinoplasti ameliyatıyla yeniden şekillendirilen burun yapısı, belli bir iyileşme döneminden geçmektedir. Ameliyattan sonraki hafta hastanın burun deliklerinden açık kırmızı renkte bir sıvı gelebilir.

Göz çevresinde morluklar, yüzde şişlikler olması da normaldir.

Bu süreçte hastaların başını yukarıda tutması etkilerin daha hızlı iyileşmesine neden olur.

Rinoplasti Sonrası Ciltbakımı ve Cinsellik

Hastalar 48 saat Sonra Ilık Bir Duş Alabilir.

Bu dönemde hastaların en merak ettiği konuların başında cilt bakımı uygulama ve cinselliğe ne zaman geçebilecekleri gelmektedir. Bu operasyon cerrahi bir uygulama olduğundan, ameliyat sonrası kademeli olarak hastanın normal yaşamına dönüşü sağlanır.

Rinoplasti Sonrası Cilt Bakımı Ne Zaman Uygulanabilir?

Bunun için hastalarda ameliyatın etkilerinin geçmesi beklenmelidir. Bunun için en az bir aylık bir sürecin geçmesi gerekir.Bu süreden sonra yapılan kontrollerin ardından hastalar cilt bakımı yaptırabilir.

Hastanın kalın ve yağlı bir cilt yapısına sahip olması durumunda, bu cilt bakımı gözeneklerin açılmasına ve ciltte meydana gelmiş olan kızarıklıkların giderilmesinde oldukça faydalı olabilir.

Burun estetiği günümüzde oldukça popüler estetik operasyonlardan biridir. Burun yapısına yapılacak sihirli bir dokunuşla, yüzün çehresi çok büyük bir değişime uğramaktadır. Bunun iyileşme süresi biraz uzun olsa da, sonrasında elde edilecek yüz ifadesi dikkate alındığında, bu yaşananlara değecektir.

Rinoplasti Sonrasında Ne Zaman Cinsel İlişkiye Girilebilir?

 

Her türlü cerrahi operasyon sonrasında olduğu gibi, rinoplasti sonrasında da belirli bir iyileşme süresi vardır.Kıkırdak ve kemik dokuların manipüle edildiği böyle bir ameliyat sonrasında, hastanın tam olarak iyileşmesi belirli bir süre alacaktır.

Hastanın sosyal yaşamına dönmesi, burnunda olan şişliklerin çoğunun inmesi gibi etkiler, operasyondan sonra ikinci ve üçüncü haftalarda gerçekleşir.Fakat hastaların rinoplasti ameliyatı sonrasında ortalama 4-5 ay dikkat etmesi gerekir. Cinsel ilişkiye girmek içinde, ameliyatın etkilerinin geçmesi beklenmelidir.

Rinoplasti sonrası cinsel ilişkinin sakıncası olabilir mi? Burun genel olarak kanlanması zengin bir organdır. Yüzü bölgesinde orta yerinde yer aldığından dış etkenlere ve darbelere karşı çok açık bir konumu vardır. Rinoplasti ameliyatı sonrasında hastalara cinsel birleşmenin önerilmediği en önemli dönem ilk üç haftalık süreçtir.

Bunun nedeni daha yumuşak dokuların iyileşmesi tamamlanmadığı için, yüksek efor gerektiren, kalp hızını ve tansiyonu yükseltebilen aktivitelerin yapılmaması gerekliliğidir.

Bu tür aktiviteler şişliklere, kanamaya sebep olabilir. Bu yüzden hastalar ilk 3 hafta süresince kalp hızını ve tansiyonu yükseltecek spor yapmamalı, cinsel ilişkide bulunmamalıdır. Ameliyattan sonra yaklaşık 4 hafta içinde burun daha sağlıklı ve görsel bir hale gelir. Bu dönemden sonra buruna darbe alınmaması halinde, cinsel ilişkide bulunmakta bir sakınca olmaz. Ancak hastaların yine de, ameliyattan sonraki ilk 3 ay boyunca her türlü hareketinde dikkatli olmasında fayda vardır. Cinsel birleşme dışında, öpüşmekte burnun darbe almasını kolaylaştırır.

Bu yüzden ilk 4 hafta burunla yakın temas gerektirecek eylemlerden kaçınmak gerekir. Rinoplasti ameliyatı sonrası Ameliyat sonrası ilk günlerde yüzde morluk ve şişlik olduğunda bile, burun yapısı eskisine göre daha iyi görünecektir. Ancak hastaların bu etkilerden dolayı morali bozulabilir. Bunun çok doğal karşılanması gerekir. Her cerrahi girişimde olduğu gibi hastalara belli bir toparlanma süreci tanınmalıdır. Gün geçtikçe burun yapısı düzelme gösterecek ve burun daha iyi bir görünüme kavuşacaktır. İyileşme döneminin aşamalı olacağı akıldan çıkarılmamalıdır. İyileşme sağlandıktan sonra gereken cilt bakımı rahatlıkla uygulanabilir. Daha önce bu tür uygulamaların yapılmaması gerekir. İyileşme döneminde hafifte olsa, darbelerden burun yapısının korunması gerekir.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: