Revizyon Burun Ameliyatı Sonrası Ağrı Olması Normal Mi?

Eklenme Tarihi: 3/30/2024

Revizyon Burun Ameliyatı Sonrası Ağrı Olması Normal Mi?

Daha önce burun estetiği olmanıza rağmen problemleriniz ve şikayetleriniz var ve revizyon burun ameliyatı düşünüyorsunuz. Öncelikle sürecin nasıl ilerleyeceğini öğrenin.

Revizyon burun ameliyatı olanlar yorumları ile kafanızı karıştırabilir. Tıpkı birinci rinoplasti sürecinizde olduğu gibi, ameliyat sonrası bazı geçici şikayetleriniz olabilir. Ağrı da bunlardan biridir, hafif ve orta şiddette görülmesi normal karşılanmaktadır. Rahatlıkla size reçete edilen ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir.

Revizyon burun ameliyatı zor mu ve 2 defa burun estetiği olur mu gibi soruların yanıtlarını arayanlardan biri olabilirsiniz. Ancak burada birincil olarak bilmeniz gereken, revizyon ameliyatına gerçekten ihtiyacınız olup olmadığıdır. Bunu da bu alanda yetkin, deneyimli bir uzmanla görüşerek öğrenebilirsiniz. You can consult Prof. Dr. Selçuk İnanlı with all your questions with peace of mind.

Revizyon Burun Ameliyatına İhtiyacım Var Mı?

Gerçekten revizyon burun ameliyatına ihtiyacınız var mı, yoksa henüz belki de ilk ameliyatınız üzerinden yeterli süre geçmemişken estetik kaygılarınızı tam olarak gideremediğiniz için mi bunu istiyorsunuz? Bunun cevabını alabilmek için tam iyileşme sürenizin sonuna kadar beklemelisiniz. Uzmanınız süreç boyunca iyileşmeyi takip eder ve burun şeklinizi değerlendirir. Burada gereken süre geçmeden yapılan revizyon rinoplastilerde başarı oranının daha düşük olduğunu da bilmelisiniz.

Yeterli süre geçtikten sonra, ilk rinoplasti ameliyatınızı yapan uzmanınız da şikayetlerinizi onaylarsa revizyon burun ameliyatı sizin için gerçekçi bir seçenek olur. Burada bir diğer önemli konu, revizyon operasyonlarını da ilk ameliyatı yapan uzmanın yapması gerektiğidir. Özellikle birinci operasyon sonucunda dokularda herhangi bir sorun yoksa, bu yol izlenmelidir. Burnunuzun iç ve dış yapısını en iyi bilen kişi, ilk ameliyatı gerçekleştiren uzmanınızdır.

Revizyon Rinoplasti Hangi Durumlarda Gerekir?

Revizyon rinoplasti ihtiyacı duyarak uzmanınızla görüşmeye gittiğinizde, sizde aşağıdaki durumların var olup olmadığını sorgular:

  • Birinci ameliyatta burun sırtındaki kemerin tam alınmamış olması
  • Derin nefes alırken burun valfinin tıkanması
  • Birinci operasyonda burun ucu düşüklüğünün düzeltilmemiş olması
  • İlk ameliyatta burun ucunun fazla kalkmış olması
  • Burun ve yüz arasında orantısızlık ve dengesizlik olması

Revizyon Rinoplasti Sonrası Ne Beklenmeli?

İlk adım, ameliyat öncesi danışmanlık ve değerlendirme sürecidir. Bu süreçte, uzmanınız sizinle mevcut durumu, isteklerinizi ve beklentilerinizi tartışacak ve ne tür sonuçların elde edilebileceğini size detaylı bir şekilde açıklayacaktır. Ayrıca, ilk ameliyat sonrası geçen sürede medikal geçmişiniz ve ameliyat öncesi talimatlar da gözden geçirilir.

Revizyon Rinoplasti İyileşme Döneminde Yapılması Gerekenler

Revizyon rinoplasti ameliyatınız bittikten sonra, optimal iyileşme ve tam sonuçların görülebilmesi için doğru bakım son derece önemlidir. Uzmanınız sizin özel ihtiyaçlarınıza uygun detaylı talimatlar verir, ancak hastalara uygulanan bazı genel kurallar da vardır. Başlangıçta karşılaşacağınız hafif ödem ve morluklar geçicidir. Soğuk kompres uygulamak ve başınızı yüksek tutmak, ilk günlerde şişliği en aza indirmeye ve rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. Yine reçete edilen ağrı kesicileri ve antibiyotikleri kullanarak varsa ağrınızı geçirebilir ve muhtemel bir enfeksiyonu önleyebilirsiniz.

İlk günlerde ve birkaç hafta boyunca yorucu spor etkinliklerinden ve ağır kaldırmaktan mutlaka kaçının. Bunun amacı bildiğiniz gibi komplikasyonları önlemek ve nekahet dönemini konforlu geçirmenizi sağlamaktır. Cerrahi bölgeyi temizlerken nazik olmalı ve burun deliklerinizi zorlayarak temizlemekten kaçınmalısınız. Rinoplasti sonrası burun tıkanıklığı yaygındır, bu nedenle uzmanınız onaylarsa burun deliklerinizi nemli ve temiz tutmak için tuzlu burun spreylerini kullanabilirsiniz. Revizyon burun ameliyatı olduysanız sabırlı olmalısınız ve vücudunuzun tamamen iyileşmesine izin vermelisiniz. Sonuçların tam olarak ortaya çıkmasının birkaç ay sürebileceğini unutmayın.

Sonuç

Daha önce burun estetiği yaptırdıysanız ve burnunuzda hala bazı sorunlar varsa, mutlaka operasyonu gerçekleştiren uzmanınıza danışın. Kendisinin rehberliğinde ve onayıyla revizyon rinoplasti gerçekleştirebilir, iyi bir iyileşme süreci sonunda umduğunuz sonuçları görebilirsiniz. Tekrar etmekte fayda var, birinci rinoplasti sonrası mutlaka gerekli sürenin geçtiğinden emin olun. Uzmanınızın yorumlarını dikkate alın. Gerçekten ihtiyaç duyuyorsanız, uzmanınız ikinci ameliyatı gerçekleştirir. Revizyon rinoplasti Türkiye fiyatları ve daha fazla bilgi için Prof. Dr. Selçuk İnanlı’ya ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞIN: