Eklenme Tarihi: 2/11/2016
Rinoplasti operasyonunun amacı yüze uyumlu olan burnu ortaya çıkarmaktır. Bunu etkileyen faktörlerin en önemlisi burun cildinin kalınlığıdır. İnce cilt yapısına sahip hastalarda ameliyat sonrasında kusurlar daha fazla dikkat çekerken, kalın cilt yapısında cilt yeni burun yapısına daha uzun sürede uyum sağlar. Burun yapısı yeniden şekillendirilirken, burun fonksiyonlarının korunması oldukça önemlidir. Burundaki tıkanıklığın giderilmesi ve solunumun korunması gerekir. Genel anestezi verilerek yapılan operasyonlar, genellikle 1-2 saat içinde tamamlanır.
Rinoplasti Hangi Durumlarda, Kimlere Uygulanır?
Rinoplasti, cerrahi müdahaleye ya da anestezi almaya engel bir sorunu olmayan, genel sağlığı yerinde, burun gelişiminin tamamlandığı 18 yaşında olan kişilere aşağıdaki sebepler nedeniyle uygulanabilir.
Rinoplasti ameliyatı öncesinde yapılması gerekenler nedir?
Rinoplasti Ameliyatı Sonrasında Neler Olur?
Rinoplasti Burun Ameliyatının Komplikasyonlar elerdir?
Uygulanacak ameliyatın tecrübeli bir burun estetiği uzmanı tarafından uygulanması halinde, ameliyat sonrasında oluşabilecek komplikasyonları azaltılabilir. Ancak her cerrahi operasyon gibi bazı riskler oluşabilir. Bu risklerin arasında ameliyat yerinde enfeksiyon, burunda kanama, genel anesteziden kaynaklı riskler, burun sırtında meydana gelebilecek damarlanma gibi etkiler yer alabilir.
Rinoplasti ameliyatı burun deliklerini küçültmek için yapılmadığı zaman, ameliyattan sonra herhangi bir iz kalmaz. Bunun sebebi bu ameliyatların burun içinden yapılıyor olmasındandır. Risklerden kaynaklanan hastaya ikinci bir ameliyat yani revizyon ameliyatı yapılması gerektiğinde, uygulanacak yeni ameliyatın son derece kolay olacağı söylenebilir.
Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz.