Ameliyatsız Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Eklenme Tarihi: 2/4/2022

 

Ameliyatsız dudak dolgusu, çok pratik ve etkili bir işlem olması sebebiyle kısa sürede tüm dünyada en popüler estetik uygulamalarından biri haline gelmiştir. İnce ve hacimsiz dudaklarından mutsuz olan pek çok kişi dudak dolgusuyla hayal ettiği dudaklara kavuşmaktadır. Hyalüronik bazlı dudak dolgusu, dudakları dolgunlaştırıp belirginleştirirken daha nemli ve sağlıklı görünmelerini de sağlamaktadır.


Neden Dudak Dolgusu Yaptırmalısınız?

Dudaklar, burunla birlikte yüzümüzün genel hatlarını ve şeklini en çok vurgulayan unsurlardır. Herkes yüzüne yakışan, dolgun, belirgin, simetrik ve canlı görünen dudaklara sahip olmak ister. Dudak dolgusu hem doğuştan fazla ince ve küçük dudaklara sahip kişiler için, hem de yaşlandıkça dudak kenarlarındaki ince çizgi ve kırışıklıkları artanlar için idealdir. 

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır? 

Ameliyatsız dudak dolgusu işlemleri kalıcı ve geçici olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Ancak kalıcı dudak dolguları vücutla uyum sağlayamama ve alerjik reaksiyona sebebiyet verme riski taşımaktadır. Bu nedenle hyalüronik asit bazlı geçici dudak dolguları daha fazla tercih edilmektedir.  

Hyalüronik asit insan vücudunda doğuştan var olan bir maddedir. Cilde nem veren ve gençleştiren hyalüronik asit, hiçbir şekilde alerji riski taşımadığı için medikal estetik uygulamalarında sıkça kullanılan mükemmel bir dolgu maddesidir. 

Hyalüronik asit içeren dudak dolguları ortalama 6-12 ay arası bir kalıcılığa sahiptir. Kullanılan malzemelerin kalitesi, uygulamayı yapan doktor ve hastanın cilt tipi gibi faktörler işlemin kalıcılık süresini etkilemektedir. Standart bir hyalüronik asit bazlı dudak dolgusu en az 5-6 ay kalıcılık vaat etmektedir. Bu süreden sonra isterseniz dolgunuzu yeniletebilirsiniz. Dudak dolgusunu yılda 1 ya da 2 kez tazeletebilirsiniz.

Dudak Dolgusu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız dudak dolgusu prosedürü 10 dakikalık, çok kısa ve pratik bir işlemdir. Enjeksiyon kısmına geçmeden önce, uygulama yapılacak noktalar anestezik kremlerle lokal olarak uyuşturulur. Ardından, saflaştırılmış hyalüronik asit içeren enjeksiyonlar önceden planlanan noktalara enjekte edilir. Prosedür her ne kadar çok basit gibi gözükse de, anatomi bilen uzman bir doktor tarafından yapılmayan dudak dolguları çok kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle dudak dolgunuzu mutlaka uzman ve sertifikalı bir doktora, steril bir klinik ortamında yaptırmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. 

Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra 1-2 gün şişlik görülebilir. Oluşan ödemi en aza indirgemek için bol miktarda su tüketmek yararlı olacaktır. Ödem ve şişlik birkaç gün içinde kendiliğinden indiğinde, işlemin net sonuçları ortaya çıkmaktadır. Uygulamadan sonraki 24 saat içinde spor yapmak ve 72 saat içinde saunaya girmek gibi aktiviteler yasaktır. Bunlar dışında hastalar günlük hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: