Botoks Uygulama Alanları

Eklenme Tarihi: 3/1/2016

 

Botoks insanlara sadece estetik amaçlı hizmet etmez. Estetik açıdan ciltte meydana gelen kırışıklıkların geçici bir süre giderilmesini sağlayan bu uygulama, bunun dışında sağlık açısından önemli olan bir tedavi aracı olarak kabul edilebilir. Sağlık için kullanılan botoks sırasında daha yüksek dozlar kullanılmaktadır.

Bu uygulama göz çevresinde olan çatallaşmış şekildeki kırışıklıklarda, alında ve kaş bölgesindeki mimikler nedeniyle oluşan çizgilerde, dudak çevresindeki kırışıklıklarda estetik amaçlı uygulanabilir. Bu etkileriyle insanları ruhsal açıdan rahatlatan, kendilerini daha iyi hissettiren bir uygulamadır. Bu etkisi geçici olsa da, aynı bölgeye 5-6 seans olarak uygulandığında kalıcı etkiler gösterebilir. Uygulamayı 3-5 ay gibi sürelerle yenilemek gerekir. Zaten botoks yapıldıktan sonra, insanlar yeni görünümlerine alışacak ve böyle olmaktan memnun olacaktır. Yeni bir botoks kararını almakta gecikmeyeceklerdir. Uygulama oldukça ince ve sivri iğnelerle anestezi uygulanmadan yapılsa da, genellikle fazla acı vermeyen bir uygulamadır. Botoks yapıldıktan sonra etkisini 3-10 gün içinde gösterecektir.

Botoks Çeşitleri Nelerdir?

Botoks yaptırmayı düşünen kişiler kendilerini daha rahat hissetmek, yaşlanma etkilerini ortadan kaldırmak için bu yönteme başvurabilir. Botoks ruhsal amaçlı ve sağlık amaçlı olarak kullanılabilir.

Psiko Botoks: İnsanlarda yüz ifadesi karşısındakine kendilerini ifade edebilmek için, mimik hareketleriyle kullanılır. Üzüntüyü, sevinci, kızgınlığı, acıyı hep bu mimikler aracılığıyla yansıtırlar. Fakat mimiklerin uzun yıllar kullanılmasından sonra, yüzde kırışıklıklar yer eder. Bu amaçla yaptırılan botoks işlemi psiko botoks olarak tanımlanır. Kişinin kendisini daha iyi hissetmesi amacıyla yapılır.

Tebessüm Botoksu: Özellikle hizmet sektörü çalışanları bunu tercih eder. Botoks sayesinde güler yüzlü bir hizmet verilmesi amaçlanır.

Tedavi Amaçlı Botoks: Bu türdeki botoks, daha çok felçli hastalarda kullanılır. Bunun dışında terleme sorunu, baş ağrısı gibi bazı sorunlarda da kullanılmaktadır.

Estetik Amaç Dışında Botoks Yaptırmak

Botoks uygulaması estetik dışında, insanları tedavi etmek için daha yüksek dozlarda kullanılabilir. Botoksun sağlık alanında daha çok migren tedavisinde, şaşılıkta ve felç problemi olan hastalara kullanıldığı görülür. Ayrıca terleme sorunu olanlarda da kullanılmaktadır. Botoks şakak bölgesine ve enseye uygulandığında, baş ağrılarının giderilmesine yardımcı olmaktadır. Cilt yüzeyinde olan kıl köklerine uygulanan botoks ise, aşırı terleme sorununu gidermektedir. Bundan yeterince fayda sağlanması için, botoksun ilkbaharda ve yaz döneminin başında uygulanması gerekir.

Botoksun bu yararları göz önüne alındığında, uygulamanın sadece estetik amaçlı olarak kullanılmayan bir yöntem olarak kullanıldığı söylenebilir. Botoks tıp alanında özellikle nöroloji alanında, göz ve fizik tedavi alanında kullanılmaktadır. Günümüzde makat çatlağı tedavisinde bile başarılı bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle uygulanan ilaç tedavisine olumlu yanıt vermeyen makat çatlağı hastalarında botoks ile başarılı sonuçlar alınmaktadır. Makat çatlağı tedavisi sırasında cerrahi girişim yerine botoks tercih edildiğinde, tedavideki olumsuzluklar giderilebilir. Tıp alanında makat anatomisine botoksun uygun olduğu kabul edilmektedir.  Bunlar dikkate alındığında, estetik açıdan olduğu kadar, rahatsızlıkların tedavisi içinde botoksa gereken önem verilmelidir.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

Botoks uygulamasına estetik amaçlı olarak kadınlar daha fazla rağbet göstermektedir. Özellikle kolojen yapısını yitirmiş, esnekliği kaybolmuş bir cilde sahip olan kadınlar kırışıklıkların giderilmesi ve yaşlanma etkilerinin ortadan kaldırılması için botoks yaptırmayı tercih ederler. Cilt altında kasların sinirlerden sinyal alması engellenerek, ciltte oluşmuş kırışıklıkların giderilmesini sağlayan botoks, yüz ifadesini gençleştiren estetik bir uygulamadır. Bu nedenle görsel açıdan kendisini daha iyi hissetmek isteyen sağlıklı kişilere tavsiye edilmektedir. Uzmanların gerçekleştirdiği botoks uygulamalarında herhangi bir yan etki oluşmaz. Bu yüzden botoks yaptırılacak klinikler özenle seçilmelidir.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: