Burun Estetiği Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Burun estetiği günümüzde estetik ameliyatlar içinde en fazla talep gören ve en fazla yaptırılan operasyonlardan biridir. Buna sebep olan etken burun yapısının yüzü tamamlayacak bir özelliğe sahip olmasıdır. Kişide yüze anlam katan ve kişinin ifadesini şekillendiren bir organdır. Bu operasyon sayesinde kişilerin kendilerine ait özgüveni artar ve sosyal yaşamı renklenir. Burun estetiği ameliyatlarının zorluk derecesi ve burnun yapısında gerçekleştirilecek işlemlere göre farklı fiyatlar uygulanabilir.

Ameliyattan önce fiyat konusunda sabiti bir fikir yürütülmesi yanlış olur. İnsanlarda yüz yapısı ve burun yapısı herkeste farklı olduğundan buna standart bir fiyat uygulanamaz. Hastaların yapması gereken önce bu konuda deneyimli bir burun cerrahıyla iletişime geçmeleridir. Ameliyattan önce gereken incelemeler yapılmalı ve burun yapısı değerlendirilmelidir. Burun estetiği tamamen estetik kaygıyla yapılırsa, bunun bedeli sigortadan karşılanamaz. Ancak burundaki solunum zorluklarından dolayı yapılırsa ve beraberinde sinus patolojileri de mevcutsa, sadece belli bir miktarı için sigorta şirketine başvurulabilir. Bu konuda her zaman olumlu yanıt gelmemektedir.

Burun estetiği ameliyatındaki öncelik ne olmalıdır?

Burun estetiğinde hastaların önceliği her şeyden önce ameliyatın başarısı olmalıdır. Bu sebepledir ki, cerrahi maliyetleri referans alarak doktor belirlemek, hasta adayının kendisine yapacağı en büyük kötülük olacaktır. Burun görünüm olarak, yüzdeki en önemli organdır. Ameliyat sonrasındaki olumsuzluklar hastanın psikolojisini bile etkileyebilir. Özetle hedefiniz, bu cerrahiyi ömrünüzde sadece “BİR KEZ” olmak olmalı ve bu doğrultuda doğru cerrahı belirlemek elbette!

Burun estetiği fiyatları neye göre belirlenmektedir?

Burun estetiği ameliyatında maliyetleri belirleyen bazı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurların başında burun estetiği cerrahının bu alandaki başarıları ve deneyimidir. Bu faktör burun estetiği ameliyatının başarılı olmasını sağlayacak önemli bir unsurdur. Bu nedenle, bunun fiyatlara yansıması oldukça doğaldır. Diğer bir unsur operasyonun gerçekleştirileceği hastanenin tıbbi donanımının olması ve ameliyat ekibinin bu konuda başarılı olmasıdır. Ameliyattan sonra % 100 başarı ve memnuniyet için bu unsurların bir arada olması gerekir.

Bunların dışında ameliyatta kullanılan teknik, hastanın burnunda yapılan işlemler fiyatların belirlenmesinde büyük önemi vardır. Ameliyat sırasında burun kemiklerinde kırma yapılmadan sadece törpülenmesi ve burnun yeniden şekillendirilmesi özen ve dikkat isteyen bir çalışmadır. Bu çalışma hem burundaki şişlik ve morlukları azaltıcı, hem de hastanın normal hayata daha hızlı dönmesini sağlayan bir yöntemdir. Fakat bu yöntem tecrübe gerektirdiğinden, burun estetiği fiyatlarında yansımaları olacaktır.

Burun estetiği her hastaya özel planlama yapılan, her aşaması farklı bir uygulamadır. Hastalar ameliyattan önce ve sonra her aşamada burun cerrahıyla iyi ilişkide olmalı, sağlıklı iletişim kurmalıdır.  Burun estetiği sayesinde hastanın görünümünü güzelleştirecek, hastayı ve doktoru memnun edebilecek sonucun alınması için her şeye dikkat edilmelidir.

Ameliyat sonrasında komplikasyonların önlenmesi, uzun dönemde burunda sorun yaşanmaması için burun estetiği fiyatından önce bunlara dikkat edilmelidir. Ameliyat için değerlendirmeler yapıldığında, fiyatlar belirlenecektir. Ancak ameliyattan elde edilecek sonucun sizleri memnun etmesi her şeyden daha önemlidir. Başarılı geçen burun estetiği ameliyatından sonra hastaların tek düşüncesi yeni şekillendirilen burunları olacaktır. Başarısızlık elde edilen bir burun estetiğinde ise, hiçbir şeyin önemi yoktur.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: