Göz Kapağı Estetik Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Kişinin yüzünde yaşlanmanın ve yorgunluğun ilk izlerinin ortaya çıktığı yer olan göz ve göz çevresinde yapılan estetik uygulamalarla, kişinin tüm bu belirtilerden kurtulması ve çok daha genç ve dingin görünmesi mümkündür. Göz kapakları ise bu estetik uygulamaların odak noktasında yer alır.

Hem alt hem de üst göz kapağında yapılması mümkün olan göz kapağı estetik ameliyatı yapılmadan önce dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralamak mümkündür:

Operasyondan önce hastanın en az bir haftalık bir süre içinde aspirin ve/veya muadili ilaçları( kan sulandırıcı özelliğinden dolayı)kullanmaması gerekmektedir. Yeşil çay ve yeşil çay benzeri çaylar da içlerinde barındırdıkları E vitamini sebebi ile aynı şekilde kan sulandırıcı etki yaratabilirler. Bu çayların içilmesine de operasyon tarihinden ortalama bir hafta kadar önce ara verilmelidir. Göz kapağı estetiği ameliyatlarında göz tansiyonunun yüksekliği, göz kuruluğu, yüksek tansiyon, hipertiroid, hipotiroid ve göz kuruluğu belli başlı risk faktörleri arasında sayılır. Operasyon geçirecek hastanın,bu rahatsızlıklardan birine sahip olması durumunda göz kapağı estetiği yapacak olan hekimin muhakkak bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Göz kapağı estetiği ameliyatlarını üst göz kapağı ameliyatları ve alt göz kapağı ameliyatları olarak ikiye ayırmak mümkündür:

Üst Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı

Bu operasyona karar vermeden önce hekim hastanın alnının ve kaşlarının detaylı muayenesini yapar ve seviyelerini tespit eder. Bu esnada göz kapağının rutin hareketlerini de kontrol ederek asimetrik bir durum olup olmadığını da inceler ve hastanın üst göz kapağına estetik uygulaması yapar.

Üst Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Ne Şekilde Uygulanır?

Hastaya sadece üst göz kapağı estetik ameliyatı yapılacaksa lokal anestezi altında da yapılabilir ancak genel anestezi altında uygulamayı tercih ediyorum. Bu ameliyat ortalama olarak bir saat ya da daha kısa sürer.

Hastanın üst göz kapağından çıkarılması gereken kas ve deriler operasyondan önce hastanın yüzüne çizim yapılarak belirlenir. Genel olarak, göz kapağının katlanma çizgisi içinde gizlenecek şekilde bir hat üzerinden kas ve deri çıkarılması yeterli gerginliği sağlayacaktır.

Alt Göz Kapağı Ameliyatı

Hastanın alt göz kapağında meydana gelen yaşlanma durumunu sadece göz kapağı ile birlikte ele almak yerine yanağı da incelemek gerekir. Çünkü özellikle 40 yaş dolaylarından sonra, yer çekiminin de etkisi ile yanak dokusunda değişiklikler olur ve dokular aşağıya doğru kaymaya başlar.

Bu yüzden alt göz kapağı estetik ameliyatı kapsamında, yanak dokusu da endoskopik cerrahi yardımıyla yukarıya doğru alınır. Eğer bu endoskopik cerrahi işleminden sonra da alt göz kapağındaki bollaşma giderilememişse, hekim alt göz kapağına cerrahi müdahalesine karar verir.

Alt Göz Kapağı Ameliyatı Ne Şekilde Uygulanır?

Hastanın kirpiklerinin altından açılan bir kesi sayesinde alt göz kapağı derisi kas ile birlikte kaldırıldıktan sonra işlem gerçekleştirilir. Bu bölgede bulunan yağ yastıkçıklarına küçültme işlemi yapılmasına çok nadir durumlarda gereksinim duyulur.

Genel olarak yağ paketleri göz çukurunun kenarlarına yayılır ve böylelikle gözün altında oluşan çökkünlüğün düzeltilmesi hedeflenir. Eğer bu şekilde bu çöküntü ortadan kaldırılamazsa yağ enjeksiyon işlemi de devreye girer.

Alt göz kapağı estetik ameliyatlarında genel anestezi uygulanır. Bunun nedeni, orta yüz germe ameliyatlarının da bu uygulama ile birlikte yapılıyor olmasıdır. Alt göz kapağı estetik ameliyatlarının süresi iki ila dört saat arasında değişiklik gösterebilir.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz.

PAYLAŞIN: