Burun Estetiğinde Cerrah Seçiminin Önemi

Eklenme Tarihi: 4/10/2022

 

Burnumuzun şekli tüm yüzümüzü ve ifademizi doğrudan etkiler. Yüzün tam merkezinde yer alması sebebiyle büyük bir öneme sahip olan burun, yüz güzelliğini ve çekiciliğini belirleyen organdır desek yanlış olmaz. Burun şeklinden görsel olarak memnun olmayan milyonlarca kişi her yıl burun estetiği operasyonu yaptırmaktadır. Operasyon öncesinde, cerrah seçimi yaparken çok dikkatli olmak gerekir. Burun estetiği ameliyatlarında başarı birden çok değişkene bağlıdır; fakat bu etkenlerin belki de en önemlisi ameliyatı gerçekleştiren cerrahtır. 

Doğru doktor seçimi yapmak riskleri azaltır. Rinoplasti (burun estetiği) operasyonlarının %25’inde revizyon cerrahisine ihtiyaç duyulduğu bilinmektedir. Revizyon ameliyatı hem hasta hem de cerrah açısından daha zorludur. Hasta ikinci bir burun ameliyatına girmenin psikolojik açıdan yüklerini taşırken, cerrah da daha zor ve karmaşık bir prosedür gerçekleştirmek zorunda kalır. İşte bu durumla karşılaşmamak için baştan doğru seçim yapmak önemlidir.

Burun Estetiğinde Doktor Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Burun estetiği yaptırmaya karar vermek kolay değildir. Eğer kesin kararınızı verdiyseniz sırada ikinci aşama yani doktor seçimi yapmak vardır. Bu aşamada titiz ve dikkatli davranmanız şarttır. Tek bir cerrahla görüşüp hemen karar vermektense, birkaç cerrahtan bilgi almak daha yararlı olabilir. Unutmayın ki doktor seçimi tüm cerrahi prosedürler için ciddi bir karardır. 

Burnunuzu emanet edeceğiniz cerrahın deneyimi ve kabiliyeti ameliyat başarısını doğrudan etkileyecektir. İyi bir cerrah seçimi yapabilmek için, cerrahın başarı oranı ve hasta memnuniyeti göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun için araştırdığınız cerrahın yaptığı burun ameliyatlarını inceleyebilir, hastaların öncesi ve sonrası fotoğraflarına bakabilirsiniz. 

Tüm cerrahi ve estetik prosedürlerde olduğu gibi, burun estetiği operasyonlarında da bir takım riskler bulunmaktadır. Tam donanımlı bir hastanede gerçekleştirilen burun ameliyatlarında sağlık açısından risk yok denecek kadar azdır. Diğer taraftan, burun estetiğinde en büyük risk ameliyat sonucunun hastanın beklentileriyle uyuşmamasıdır. Bunu önlemek için, cerrahınıza beklentilerinizi iyice ifade etmelisiniz. Örneğin bazı hastalar burunlarının daha fazla kalkık olmasını isterken bazı hastalar bu görüntüden hoşlanmaz. Burun estetiğinde esas olan doğal ve güzel bir sonuç elde etmektir. Bu noktada cerrahın estetik algısı devreye girmektedir. 

Hastanın ameliyata girerken gerçekçi beklentilere sahip olması ve ameliyattan sonra doktorun talimatlarına birebir uyması da işlemin başarısını etkileyen diğer faktörlerdir. Kısacası, hasta ve cerrah arasındaki iletişim sağlıklı bir ameliyat ve iyileşme süreci için çok önemlidir. 

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: