Burun Estetiğinde Yepyeni Bir Devir

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

Burun estetiğinde morlukların ve şişliklerin oldukça azaldığı yeni bir yöntemden bahsedeceğiz: Piezo Rinoplasti. Detaylarını, KBB Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk İnanlı’dan öğrendik.

COSMO; Piezo Rinoplasti nasıl bir yöntem?

 

S.İ; Tüm dünyada son iki yıldır popüler olan Piezo Rinoplasti’de, kemik kesme işlemi yani Piezometrik Elektrik akımlarıyla burun kemiklerini ayırma işlemlerini uyguluyoruz; bu sayede operasyonda istenmeyen kırılma ve kesilmelere olanak vermemiş oluyoruz.

Mikron seviyesinde titreşimlerle burnun içindeki yumuşak dokulara ve mukozaya zarar vermiyoruz; böylece hastalarda daha az travma, şişlik ve morluk yaşanıyor.

 

 

COSMO; Süreç nasıl ilerliyor?

S.İ; Burun estetiği operasyonu öncesi hastalarımıza öncesi ve sonrası fotoğrafları gösteriyoruz. Bu yöntem hastaların beklentilerini karşılamak açısından oldukça önemli. Öncesi-sonrası fotoğraflar hastalara karar verme sürecinde kolaylık sağlıyor.

Bilgisayar programı üzerinden hastayla birlikte en uygun burun tasarımını yapıyoruz, hastayı dinleme sürecinde ise estetik operasyona eklemek istedikleri noktayı anlatmalarını istiyoruz. Bu yöntem ile hastanın gerçek dışı beklentilerinin önüne geçiliyor.

COSMO; Burnun dış görünüşü kadar iç yapısı da çok çok önemli, değil mi?

S.İ; Burun estetiği operasyonlarında rahat bir nefes için burnun iç kısmının ve dışının ayrı düşünülmemesi gerekiyor. Burnun içerisindeki yapının ameliyat sonrası sorun teşkil etmemesi için ameliyatlarımızı içeriden dışarıya doğru yapıyoruz.

Burun estetiğinin fiziksel prensiplerle ayakta durduğu bir gerçek, KBB Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı olarak burnun fonksiyonel ve estetik bir organ olduğunu söyleyebilirim. Yeniden yapılandırırken burnun ömür boyu çökmemesini sağlamaya çalışıyoruz.

COSMO; Ameliyet öncesi nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

S.İ; Her doktorun bilgisi, görgüsü, vizyonu, ameliyat tekniği, tecrübesi ve yaklaşım tarzı birbirinden tamamen farklı oluyor. Dikkat edilmesi gerekenler arasında; doktorun önceki-sonraki vakalarının nasıl olduğunu, başarısının nasıl şekillendirdiğini ayrıca hasta ve hekim arasındaki iletişimin kuvvetli olması gerektiğini sıralayabilirim.

COSMO; Türk kadınları burunlarından çok şikayetçi mi?

S.İ; Ülkemizdeki burun tipleri Avrupalı ve Amerikalı burunlardan ırksal olarak farklı. Türklerin burnu kemerli, düşük; cilt yapısı ise daha kalın. Ortadoğu ülkelerinin genomlarına baskın olarak sahibiz ve evet, burun açısından sorunlu bir millet olduğumuzu söyleyebiliriz.

COSMO; Peki, ünlü isimlere benzemek isteyenler, fotoğraf getirenler oluyor mu?

S.İ; Ünlülerin burun, dudak gibi organlarının tıpa tıp aynısını isteyen hastalarla sık sık karşılaşıyoruz. Daha çok Angelina Jolie, Liv Tyler veya Nicole Kidman gibi ünlülerin burunlarına sahip olmak istediklerini söylüyorlar. Herkesin yüz dinamiklerinin bir başka kişiden farklı olduğunun altını çizmeliyiz. Biz kişiye özel burun estetiği yapıyoruz ve bu yüzden bu kadar uzmanlık gerektiriyor.

PAYLAŞIN: