Burun Estetiğinden Sonra Burun Ucu Düşer mi?

Eklenme Tarihi: 1/20/2022

 

Bir estetik operasyon ne kadar popülerleşirse, hakkında duyduğumuz söylentiler de o kadar çoğalmaktadır. Belki de tüm plastik cerrahi prosedürleri arasında, tüm dünyada en çok gerçekleştirilen işlem burun estetiği (rinoplasti) ameliyatıdır. Hal böyle olunca bu ameliyatı yaptırmak isteyen adaylar pek çok kulaktan dolma bilgiye maruz kalmaktadır. Hastaların çevresinden sık sık duyduğu ve dolayısıyla en çok endişelendikleri konulardan biri ameliyattan sonra burun ucunun düşmesidir.

Öncelikle ‘’burun estetiğinden sonra burun ucu düşer mi’’ sorusunu yanıtlayalım. Evet, bu mümkündür.

Burun ucu düşmesi olarak bilinen durum, rinoplasti cerrahisinden sonra burun ucunun burun sırtı seviyesinden biraz daha aşağıya konumlanmasıdır. Çok aşağıya kaymış bir burun ucu estetik açıdan istenmeyen bir görünüme sebebiyet verecektir. Bazı durumlarda burun ucu neredeyse dudağa inecek kadar aşağıya kayabilmektedir. Bu durum bazen hastanın kendi burun yapısından bazense başarısız burun estetiği operasyonlarından kaynaklanmaktadır.

İyi yapılmış bir burun estetiği operasyonu bile, hastanın yıllar içinde burun ucunda hiçbir değişim yaşamayacağını garanti edemez. İşte rinoplasti ameliyatlarında burun ucunun biraz daha kalkık yapılmasının nedeni de budur: böylece burun ucu birkaç yıl sonra düşmeye meylederse, olması gerektiği hizaya kayacak ve son derece doğal bir görünüm ortaya çıkmaktadır.

Bununla birlikte, burun estetiği ameliyatının kesin sonuçlarının ancak 1 yıl sonunda ortaya çıktığı unutulmamalıdır. Ameliyattan sonra oluşan ödem ve şişlikler ancak bu süre zarfında tamamen inmekte ve burnun yeni şeklini göstermektedir. Kalın ve yağlı ciltli hastaların ise daha sabırlı olmaları gerekmektedir çünkü onlar için bu süre 2 yıla kadar uzayabilmektedir.

Bahsettiğimiz gibi doğru teknikle gerçekleştirilen rinoplasti prosedürlerinden sonra bile burun ucu hafifçe düşebilir. Fakat burun ucunuz abartı seviyede düştüyse ve doğallıktan çok uzak bir görünüme neden olduysa yanlış bir cerrahi uygulama yapılmış olması yüksek bir olasılıktır. Bu durum, özellikle gereğinden fazla kıkırdak ve dokunun alındığı burun estetiği operasyonlarından sonra görülmektedir. Bu konuda kesin karar vermek için en az 6 ay beklemek ve burun şeklini iyice gözlemlemek gerekmektedir. Eğer ödem ve şişlikler indiği halde burun ucunun aşağıya doğru kaymaya devam ettiği fark edilirse revizyon rinoplasti cerrahisine ihtiyaç duyulabilir.

Son olarak şunu da belirtelim ki işinde uzman ve deneyimli bir cerrah tarafından gerçekleştirildiği müddetçe ‘’burun ucu düşmesi’’ oldukça nadir rastlanan bir durumdur. Bunun için iyi bir cerrah seçtiğinizden ve doktorunuzla iyi iletişim kurduğunuzdan emin olmalısınız.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: