Burun Ucu Estetiği Nedir, Uygulamaları Nelerdir?

Eklenme Tarihi: 5/24/2022

 

Burun ucu estetiği, detaylara verilen önemin rinoplasti alanındaki yansımalarından biridir. Hem burnun hem de genel olarak yüzün en fazla dikkat çeken bölgelerinden olan burun ucu, kısa süren etkili uygulamalar ile estetik bir görünüme kavuşabilir. 

Burun ucu estetiği, diğer adı ile Tip Plasti yaptıranların ve yaptırmayı düşünenlerin sayısı hayli fazladır. Standart rinoplasti burun kemiğindeki sorun ve deformasyonların düzeltilmesini sağlarken, burun ucu ameliyatı burnun önündeki kıkırdak bölümüne odaklanır. Kişinin, burun ön kıkırdağına ya da burun deliklerine yönelik estetik kaygıları varsa, çözümü tip plastidir. Uzman hekimlerin önderliğinde ve teknolojik ekipman desteği ile kısa sürede ve kolay şekilde burun ucuna istenilen görünüm kazandırılır.

Burun Ucu Estetiği Süreci Nasıl İşler?

Burun ucu estetiği, burnunun genel görünümünden memnun olup burun ucu bölgesinden hoşnut olmayanların tercih ettiği operasyonları ifade eder. Sürecin ilk aşamasında hastanın şikayetleri dinlenir. Hastanın yaşı, sağlık sorunları, yüz anatomisi yapısı ve genetik özellikleri göz önünde bulundurularak sorunun kaynağı saptanır. Böylece talepler ve medikal veriler doğrultusunda bir çerçeve çizilmiş olur. Daha sonra hastaya hem ameliyat hem de tedavi öncesi ve sonrası hakkında bilgilendirme yapılır. Kararlaştırılan uygun tarihte burun ucu ameliyatı gerçekleştirilir. Ameliyat süresi yaklaşık olarak 45 dakika ila 1 saattir. Elbette, uygulama türüne göre bu süre değişkenlik gösterebilir. 

Burun ucu estetiği fiyatları da işleme göre farklılaşabilmektedir.

Burun Ucu Estetiği Kapsamında Neler Yapılır?

Tip plasti ameliyatlarında, burnun genel yapısal bozukluklarına müdahale edilmez, belirli alanda şekillendirme operasyonları yapılır. Örneğin, eğri ya da kemerli burun kemiği olan hastalar için bu prosedür uygun olmayabilir. Burun ucu estetiği ile hastalar;

  • Burun ucu düşüklüğü problemini giderme / Burun ucu kaldırma,
  • Burun ucu inceltme,
  • Burun ucu küçültme,
  • Burun deliklerindeki şekilsel bozukluğu düzeltme,
  • Burun ucu açısını değiştirme, 

gibi taleplerini karşılayabilme imkânına sahiptir. 

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: