Dolgu Uygulamaları ve Yüz Estetiği: Sonuçlar Tatmin Edici mi?

Eklenme Tarihi: 4/14/2023

 

Dolgu uygulamaları son yıllarda ameliyatsız yüz estetiği kapsamında medikal estetik prosedürleri içerisinde sıklıkla tercih edilmeye başlandı. İncelemelerimizde de gördüğümüz üzere, pek çok insan arama motorlarında “yüze dolgu yaptırmak işe yarar mı?” sorgusunu yapıyor.

Yaşlanma karşıtı ürünler içerisinde özellikle hyaluronik asit bazlı dolgu maddelerinin kullanımı oldukça popüler durumda. Böyle bir uygulamayı kullanarak kırışıklıklarınızdan kurtulabiliyor, dudaklarınızı daha dolgun hale getirebiliyor ve elmacık kemiklerinizi belirginleştirebiliyorsunuz. Üstelik uzun süreli sonuçlar elde ediyorsunuz.

Hyaluronik asidin vücutta doğal olarak bulunuyor olması, bu maddeye karşı herhangi bir alerjik reaksiyon geliştirmeyeceğiniz anlamına gelir. Yani yan etkileri yoktur. Yüzünüzden yılların taşıdığı ağırlığa bağlı olarak oluşan yorgunluğun izlerini silmek istiyorsanız ve bunun için yenilikçi yöntemler arıyorsanız, dolgu uygulamaları sizin için tatmin edici sonuçlar sunabilir.

Prof. Dr. Selçuk İnanlı ile konsültasyon gerçekleştirin, beklentilerinizi anlatın ve ihtiyaçlarınızı belirleyin. Makalemize bu prosedürlerin uygulandığı alanları tanıyarak başlayıp, yüzde dolgu uygulamalarını inceleyerek devam edeceğiz.

Dolgu Maddeleri Nereye Uygulanabilir?

Dolgu uygulamaları, vücudunuzun çeşitli bölgelerine uygulanabilen ve hızlı şekilde etkisini gösteren işlemler arasında. En sık uygulama yapılan bölgeler şunlardır:

  • Dudak hatları,
  • Dudak çizgileri,
  • Göz altı kapakları,
  • Çene hattı,
  • Elmacık kemiği,
  • Yanaklar,
  • Nasolabial çizgiler

Yüzde Dolgu Uygulamaları

Yüzde dolgu uygulamaları yüzün farklı bölümlerine uygulanabildiği için kendi arasında üçe ayrılmıştır. Birinci bölüm alın ve göz çevrenizden; ikinci kısım burun, yanak ve göz altlarınızdan meydana gelir. Ağzınız ve çenenizi kapsayan bölüm de üçüncü uygulama bölgedir.

Bir uzman yüzünüzü değerlendirirken önden ve profilden bakmak ister. Güzel bir çehre için çene bölgesinin yüzünüzün geri kalanına orantılı olması beklenir. Çene kemiğiniz küçük veya geride olabilir, bu durumda üst dudağınız alt dudağınıza göre daha ileride olur ve burnunuz olduğundan daha büyük görünür. Çene dolguları burada devreye girer, çenenizin konturunu iyileştirir ve öne doğru çıkarır.

Bunun yanında, dudaklarınız doğuştan ince olabilir veya yaşlanmaya bağlı olarak dudak üstündeki ince çizgilerin varlığı hoşnut olmadığınız bir seviyeye gelmiş olabilir. Dudak dolgusu bu durumları düzeltme anlamında işlevseldir. Başarılı sonuçları sayesinde tüm dolgu uygulamaları arasında en çok tercih edilen prosedürlerden biridir. Sıklıkla dudak dolgusu ve botoks karıştırılır, ancak ikisi aynı şey değildir. Dudak dolguları herkese, aynı noktaya, aynı şekilde uygulanmayabilir. Genellikle 1 ml ila 2 ml arası doz, cilt altı olacak şekilde uygulanır ve tek seansta işlem tamamlanır. Gerekli görüldüğünde ikinci seans için çağrılmanız olasıdır.

Bir diğer dolgu uygulaması ise göz çevrenize uygulanan göz altı ışık dolgularıdır. Bu prosedür yalnızca kadınlarda değil erkeklerde de görülebilen göz torbalarını ortadan kaldırmayı hedefler. Özellikle 30’lu yaşlardan itibaren görülmeye başlanan göz altlarındaki halka, morluk, şişlik gibi problemlerin bu sayede hızlı ve etkili bir şekilde çözülmesi mümkündür.

Yüz Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Yüz dolgusunun pek çok avantajı vardır. İşlemler yüzünüzdeki çizgileri belirginleştirir. Yüz hatlarınızın keskinleşmesi yüzünüzün eskisinden daha simetrik ve estetik görünmesini sağlar. Ayrıca yüzünüze dolgu işlemi yaptırdığınızda sonuçları hemen görebilirsiniz. Uygulama yapılan bölgedeki hacim artışından dolayı anında daha genç ve canlı bir görünüm elde edilir.

Dolgu maddelerinde kullanılan maddeler cildinizin sıkılaşmasına yardımcı olur. Deriye enjekte edildikleri bölgeye yerleştirilerek teninizin daha gergin ve genç görünmesi sağlanır. Popüler hale gelmesindeki en önemli etkenlerden biri de diğer estetik uygulamalara göre çok kısa sürmesidir. İşlemler ortalama yarım saat alır ve hemen sonrasında günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.

Dolgu Uygulamalarından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Herhangi bir ameliyatsız yüz estetiği uygulaması yaptırdıysanız, "Yüze dolgu yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?" sorusunun cevabını siz de merak ediyorsunuz demektir. Bu noktada özellikle iyileşme sürecini hızlandırmanız ve sonuçları mümkün oldukça kalıcı kılabilmeniz için dikkate almanız gereken hususlar var:

  • Uygulama sonrası birkaç saat boyunca yüzünüzü ellerinizle ovuşturmayın. Bu, dolgu malzemesinin yerinde kalmasını sağlar ve ekstra şişlik oluşumunu önlemeye yardımcı olur.
  • İlk 24 saat boyunca yüzünüzü aşırı sıcağa karşı koruyun. Sıcak suyla banyo yapmayın, saunaya girmeyin ve güneş ışınlarına maruz kalmayın. Bu gibi etkenler, yüzde şişliklere ve çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir.
  • İlk günlerde herhangi bir kozmetik ürün veya makyaj malzemesi kullanmayın. Bu şekilde enfeksiyon riskini önlemiş olursunuz.
  • Birkaç gün boyunca yüzünüzü zorlayacak hareketlerden kaçınmaya çalışın. Ağır egzersizler ve fiziksel aktiviteler yüzünüzde şişliğe neden olabilir.
  • İşlem bölgesinde bir rahatsızlık veya ağrı hissederseniz, uzmanın reçete ettiği ağrı kesicileri, ağrı geçene kadar kullanabilirsiniz.
  • Operasyon sonrası süreçte yüzünüzü mümkün olduğunca yukarıda tutun. Eğer yüzünüzde herhangi bir enfeksiyon belirtisi görürseniz, vakit kaybetmeden durumu uzmanınıza bildirin.

Bu bilgiler ışığında prosedürlerin ne kadar güvenli ve etkili olduğu hakkında kanaat oluşturmuş olabilirsiniz. Ayrıca yüze dolgu yaptıranların yorumları dikkate alındığında, bu işlemlerden elde edilen sonuçların tatmin edici olduğu net olarak görülebilmektedir.

Güvenli, hızlı ve aynı zamanda kaliteli dolgu uygulamaları için Prof. Dr. Selçuk İnanlı'yı tercih edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşın.

PAYLAŞIN: