Revizyon Rinoplastiye İhtiyaç Duyma Sebepleri

Eklenme Tarihi: 10/10/2022

 

Burun estetiği olarak da bilinen rinoplasti, kadınlar ve erkekler arasında oldukça yaygın olan bir estetik ameliyat türüdür. Uzman bir cerrah tarafından gerçekleştirilen ameliyat, burnu fonksiyonel ve estetik olarak iyileştirmeyi amaçlar. Bazı hastalar primer rinoplastinin ilk sonuçlarından memnun değildir. İstatistiksel olarak her dört hastadan birinde çeşitli nedenlerle revizyon rinoplastiye ihtiyaç duyulduğu bilinmektedir.

Çoğu cerraha göre rinoplasti en zorlu estetik uygulamalardan biridir. Kişiye özel bir ameliyat olduğu için, ne kadar başarılı geçtiği hastanın memnuniyetine bağlı olarak söylenebilir. Hastalar gönüllü olarak estetik yaptırdıklarında sonuçları daha çok önemserler. Bu nedenle revizyon rinoplasti süreci daha da hassastır. Cerrahın hastayı rahatlatması, güvensizlik duymasına engel olması ve ikinci ameliyatla sorunların tamamen ortadan kaldırılmasını sağlaması gerekir.

Revizyon burun estetiği yapabilmek için burun estetiğinden sonra belli bir süre geçmesi gerekir. Tam iyileşme genellikle 6 ay ile 1 yıl arasında görülür. Karar verilirken acele etmemek gereklidir. Örneğin, hasta ödem oluşumundan memnun değilse bu durum bu süre sonunda ortadan kalkabilir.

Revizyon Rinoplasti Ameliyatının En Yaygın Nedenleri

Revizyon rinoplasti gerektiğinde hasta öncelikle rinoplasti ameliyatını yapan cerrahı tercih etmelidir. Bunun nedeni cerrahın hastanın burun yapısı hakkında bilgi sahibi olmasıdır. Aynı cerrah ile yapılan revizyon operasyonunun başarı oranı yüksektir.

Hastaların arzu ettikleri burun şekline kavuşmak istedikleri bir gerçektir. Revizyon rinoplasti için en yaygın nedenlerden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz:

  • Kalkık Burun Görünümü: Burun estetiği sonrası hastanın memnun olmadığı sonuçlardan biri de kalkık burun görüntüsüdür. Bu durum doğuştan olabilir veya ilk ameliyattan sonra ortaya çıkabilir. Kalkmış burun görünümü revizyon rinoplasti ile düzeltilebilir.
  • Kemerli Burun Delikleri: Rinoplasti ameliyatından sonra hastanın burun delikleri istemediği ölçüde kemerli bir görünüme sahip olabilir. Cerrah revizyon işlemi ile burnu yeniden şekillendirir.
  • Solunum Sorunları: İlk ameliyattan sonra görülebilen diğer sorunlardan biri de solunum güçlüğüdür. İyileşme süreci tamamlandığında hastada bu sorun devam ediyorsa revizyon rinoplasti kaçınılmazdır. Ancak sağlıklı bir karar verebilmek için ortalama 6 ay beklenmesi önerilir.
  • Sarkık Kolumella: Burun ucunun bağlantı kısmına "kolumella" denir. Burnu şekillendiren ve yapısını büyük ölçüde oluşturan bir bölümdür. Sarkan kolumella revizyon cerrahisi ile düzeltilebilir.
  • Nazal Valvlerin Çökmesi: Nazal valvlerin çökmüş durumda olması burun içindeki hava direncini etkiler. Uygun hava akışını sağlamak için revizyon ameliyatı yapılır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: