Tam Yüz Germe

Eklenme Tarihi: 12/9/2022

 

Tam Yüz Germe Uygulaması Nedir?

Tam yüz germe ameliyatı; alt ve göz kapakları, alın, orta ve alt yüz, dudaklar ve boyun bölgesinin daha genç bir görünüme sahip olması için gerçekleştirilen bir ameliyattır.

Tam yüz germe ameliyatından elde edilecek olumlu sonuçların en üst seviyede olması için kişinin farklı bölgelerinden yapılan yağ transferi, yüz bölgesinde ihtiyaç duyulan bölgelerin şekillendirilmesini amaçlar. Ameliyatın ardından cildin daha çabuk iyileşmesi ve canlı bir görünüm elde etmek amacıyla TCA Peeling ve CO2 Lazer benzeri uygulamalar gerçekleştirilebilmektedir.

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen tam yüz germe uygulaması, zaman içinde yorulan ve buna bağlı olarak cansız, kırışık ya da sarkık bir görünümün meydana gelmesi halinde uygulanmaktadır. Zaman içerisinde nem dengesini ve aynı zamanda canlılığını yitiren yüz bölgesinde meydana gelen sarkma ve kırışıklıklar, solgun ve yaşlı bir yüz görünümüne neden olmaktadır. Tam yüz germe ameliyatı; bu gibi şikâyetleri gidermek amacıyla başvurulan serum, bakım kremleri ya da bölgesel masaj gibi yöntemlerin işe yaramadığı noktada tercih edilebilmektedir. Tam yüz germe ameliyatının süresi hastanın durumuna ve uygulanacak işlemlere göre değişmekle birlikte yaklaşık 4 ve 6 saat arasında tamamlanmaktadır. Ameliyatın ardından sonucun tam anlamıyla hissedilmesi için gereken süre ise ortalama bir aydır.

Tam Yüz Germe Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Düzensiz beslenme, sigara ve alkol kullanımı;  yaşın beraberinde getirdiği olumsuz etkilerin daha fazla hissedilmesine neden olur. Neticede alın bölgesinde kırışıklık, rahatsız edici bir görünümde olan derin çizgiler, yüz bölgesinde lekelenmeler ve gözaltı torbaları, sarkık görünüme sahip yanaklar, gıdı sarkması gibi pek çok problem zaman içinde kendini hissettirmeye başlar. Deri yüzeyinde meydana gelen lekeler ve kırışık görünüm pek çok bireyin keyfini kaçırabilmektedir. Tam yüz gençleştirme operasyonu ile birlikte bu şikâyetler ortadan kalkmaktadır.

Tam yüz germe operasyonu 50 yaş ve üzeri bireyler için uygundur. Ancak operasyon öncesinde birtakım detaylar göz önünde bulundurulmalıdır. Birkaç yöntemin tercih edilebildiği yüz germe uygulamasına karar vermeden önce hastanın genel sağlık durumu, cinsiyeti, yaşı, yüz bölgesinde gözlemlenen yaşlılığın seviyesi, kemik yapısı ve sigara ya da alkol gibi zararlı tüketim alışkanlıklarının olup olmaması dikkate alınmaktadır. Fiziki muayene sonucu elde bireyin operasyona uygun olması halinde hastanın ihtiyacına uygun bir şekilde tedavi planlaması yapılmaktadır.

Tam Yüz Germe Operasyonu Nasıl Uygulanır?

Kapsamlı bir estetik tedavi şekli olan tam yüz germe operasyonu öncesi, vücudun belli başlı bölgelerinden yağ alınır ve alınan yağ saflaştırılır. Orta yüz bölgesi, göz çevresi burun çizgileri ve gerekli görülen durumlarda dudaklara saflaştırılmış yağ enjekte edilir.

Gerekli görülen durumlarda kaş germe ya da alın germe gibi işlemler yüz germe ameliyatıyla kombine edilebilmektedir. Tam yüz germe ameliyatı esnasında kulak önü ya da kulak arkasındaki saçlı deriden minimal bir kesi yapılır ve yüz, boyun bölgelerinin gerdirilmesi için çalışma alanı elde edilir. Deri altında bulunan mimik kasları bölgesi dikişler aracılığıyla gerilir ve neticede yüz bölgesinin alt tabakası yeniden şekillendirilir.  Boyun bölgesinde yağlanma şikâyeti olan hastalarda öncelikle liposuction (yağ aldırma) işlemi gerçekleştirilir. Çene kemiği geride olan hastalar için çene ucu protezi uygulaması yapılabilir. Bu uygulama, daha belirgin görünümlü bir çene elde edilmesine imkân tanır.

Dudak kenarından aşağıya doğru konumlanan Marionette isimli çizgilere yağ enjekte edilerek dolgu işlemi gerçekleşmiş olur. Yüz ve boyun bölgesindeki fazla deri dokusu kesi yardımıyla çıkarılır. Uygulama sonunda kesilere saç içerisinde kalacak şekilde dikiş atılır, böylelikle estetik kaygının önüne geçmek mümkün olur.

Tam Yüz Germe Ameliyatının İyileşme Süreci Nasıl İlerler?

Operasyonun ardından ilk 1-2 saat uygulamanın gerçekleştiği klinik ya da hastane ortamında istirahat etmek önemlidir. Ameliyattan sonra hastaya yüz korsesi giydirilmektedir. Hastaya özel olarak hazırlanan korse, yüzün merkezini açıkta bırakır ve deri altında meydana şiddetli kanamaların önüne geçer. Ameliyat sonrası ilk 24 saat kullanılması gereken korse, ertesi gün çıkarılmaktadır.

Ameliyat sonrası ilk gece mide bulantısı olabilir. Bu komplikasyonun önüne geçmek amacıyla bulantı önleyici ilaç kullanımı tavsiye edilmektedir. Operasyondan sonra ilk gece yavaş bir tempoda yürümek oldukça önemlidir. Akciğerde oluşma ihtimali olan ödemi önlemek amacıyla minimal düzeyde solunum egzersizleri yapmak gerekmektedir.

Ameliyattan sonra ilk 4 saat yiyecek ya da içecek tüketilmemelidir. Bu sürecin ardından hasta, hafif gıdalar tüketerek beslenmeye başlayabilir. Operasyon sonrası süreçte ilk bir hafta sigara içmemeye mümkün olduğunca özen gösterilmelidir. İyileşme sürecini olumsuz etkileyecek ürünlerin tüketiminden kaçınılmalıdır.

Tam yüz germe ameliyatında, iyileşme süresi yapılan işlemlerin niteliğine göre değişmekle birlikte ortalama üç-dört haftayı bulabilmektedir. Uygulama sonrası meydana gelebilecek ödem, kızarıklık, morarma gibi komplikasyonların ortadan kalkması için ihtiyaç duyulan süre ise yaklaşık iki haftadır. Hasta, genel olarak üç hafta içinde iş ve sosyal yaşantısına dönebilmektedir.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: