Rinoplasti Ameliyatı Sonrası Uyulması Gereken 8 Tedbir

Eklenme Tarihi: 8/4/2022

 

Rinoplasti ameliyatından çıktıysanız, öncelikle rahat bir nefes alın. Yine de operasyon sonrası dönemde, belirli doktor talimatlarına uymazsanız ve dikkat etmezseniz, sıkıntı yaşama ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Burun estetiği sonrası iyileşme sürecinde neler yapmanız gerektiğine dair ipuçlarını aşağıda maddeler halinde bulabilirsiniz.

  1. Rinoplasti ameliyatı sonrası ilk 2 hafta boyunca katı gıdalardan uzak durulması gereklidir. Yumuşak dokulu besinler tüketin. Bunun sebebi, burun ve ağız bağlantısının hassas olmasıdır. Burunda tam iyileşme görülene kadar bu şekilde bir diyet uygulamanız tavsiye edilir.
  2. Diğer kozmetik cerrahi işlemlerinde hissedilen ağrı değişkenlik gösterirken, rinoplasti sonrasında çoğunlukla çok hafif şiddette bir ağrı hissedilir. Bazı vakalarda hastaların hiç ağrı hissetmediği de biliniyor. Ağrı durumunda doktorun reçete ettiği ilaçları planlı bir şekilde kullanmayı ihmal etmeyin.
  3. Sümkürme sırasında oluşabilecek rahatsızlık, rinoplasti ameliyatının kapsamına bağlıdır. Eğer rinoplasti ameliyatınız septoplasti işlemi ile kombine edildiyse, daha dikkatli olmanız gereklidir.
  4. Yatma pozisyonunuz da operasyon sonrası süreçte rahatınız adına belirleyicidir. Başınızı dik konumda tuttuğunuzdan emin olun. Bu sayede burnunuzun şişmesini önleyebilirsiniz.
  5. Burnunuzu dışarıdan gelebilecek darbelere karşı korumak kuşkusuz en önemli tedbirlerden biridir. Günlük rutininizde veya uyku sırasında bu duruma karşı ihtiyatlı olmanız elzemdir.
  6. Burnunuzu iyileşme süresince güneşten korumanız da sürecin önemli unsurlarındandır. Hastalara şapka ve güneşten koruyucu krem kullanmaları önerilir.
  7. Rinoplasti operasyonunu takip eden süreçte, dinlenmeniz ve ağır egzersizlerden kaçınmanız gereklidir. Vücudunuza tam iyileşmeyi görebilmek için gerekli süreyi tanımalısınız.
  8. Herhangi bir sorunuz veya aklınıza takılan bir şey olduğunda ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzla iletişime geçmekten imtina etmeyin.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: