Botoks ile Gençleşme Hangi Yaşta Başlamalı?

Eklenme Tarihi: 9/28/2023

 

Botoks yaptırmak ve daha genç görünmek isteyen kişiler, bunun için doğru zamanın gelip gelmediğini ve hangi yaşta başlamaları gerektiğini merak etmektedir.

Henüz orta yaşlarınıza yeni geldiyseniz ve yüzünüzün görünümünden memnun olmadığınızı hissediyorsanız, botoks yaptırma kararı sizin de gündeminizde olabilir. Birçok kişi bu uygulamayı olabildiğince ertelemenin yararlı olduğunu düşünüyor. Bu süreçte botoks yerine cilt bakım ürünleri kullanan bu kişilerin sahip oldukları yaklaşım doğru değildir.

Botoks uygulaması yalnızca yaşlanan kişilerin yaptırdığı bir uygulama değildir. Erken yaşta yaptırdığınızda ileride olabilecek muhtemel kırışıklıkları ve kaz ayaklarını önleyebilirsiniz. Birçok uzman, bu operasyon için en iyi zamanın yüzdeki çizgilerin ilk fark edildiği zaman olduğunu söylüyor. Botoks kaç yaşında yapılır diye merak ediyorsanız, vakit kaybetmeden Prof. Dr. Selçuk İnanlı’dan bir randevu alın.

Kimler Botoks Yaptırabilir?

Botoks tedavilerini belirli kriterleri karşılayan ve gerçekçi beklentileri olan her yetişkin yaptırabilir. Botoks yaptırabilecek kişilerin ortak özellikleri şunlardır:

  • 18 yaşın üstünde olmak.
  • Genel sağlık durumu iyi olmak.
  • Gerçekçi beklentilere sahip olmak.
  • Alerjisi olmamak.
  • Hamile olmamak.

Botoks ile etkileşime giren belirli tıbbi durumları olan, düzenli kullandığı ilaçlar olan kişiler tedavi için uygun olmayabilir. Uygunluğu belirlemek için kapsamlı bir ön muayene yaptırmalı ve uzmanınıza danışmalısınız. Özellikle alnınız, kaşlarınızın arası ve göz çevrenizde (kaz ayakları) bulunan kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltmak için çoğunlukla estetik amaçla uygulanır. Aynı zamanda kronik migren, aşırı terleme, kas spazmları ve bazı göz bozuklukları gibi şikayetleriniz varsa da tercih edebilirsiniz. Bu durumlarda da uzmanınızın onayını almanız şarttır.

Botoks İçin En Uygun Yaş Nedir?

Botoks (botulinum toksini), kozmetik amaçlarla veya tıbbi tedavi amacıyla kullanılan bir enjektabl ilaçtır. Botoks için en uygun yaş, sizin ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize bağlı olarak değişir. Ancak bu medikal uygulamanın farklı yaş grupları için uygunluğunu açıklayan bazı genel kabuller vardır.

Botoks uygulamasını genellikle kırışıklıklarınızı önlemek veya hafifletmek amacıyla çok erken yaşlarda yaptırmanız tavsiye edilmez. Bu dönemde cildiniz hala genç ve elastik olduğu için botoks yaptırma kararını biraz daha ileri yaşlarda almanız faydalı olabilir. Ancak elbette bazı kişilerde mimik çizgilerinin giderilmesi elzemdir ve bu sebeple bu işlemi yaptırabilirler.

Botoks daha ileri yaşlarınızda da etkili olabilir. Bu dönemde deriniz daha fazla sarkabilir ve kırışıklıklarınız daha belirgin hale gelir. Bu uygulama ile mimik çizgilerinizi yumuşatmak ve cildinizin daha genç ve taze görünmesini sağlamak mümkündür. Öte yandan, bu tedavi için en uygun yaşın belirlenmesi, genel sağlık durumunuz, cilt tipiniz, yaşlanma belirtileriniz ve kişisel tercihlerinize bağlıdır. Botoks yaptırmayı düşündüğünüz anda alanında uzman bir kişiyle iletişime geçip istişare etmeli ve kişisel ihtiyaçlarınıza en uygun tedavi planı oluşturulmalısınız.

Botoks Yüzde Hangi Alanlara Yapılır?

Botoks, alın bölgenizdeki yatay çizgileri (alın çizgileri) ve dikey çizgileri (kaş arası çizgiler) yumuşatmak ve alın kırışıklıklarını azaltmak için kullanılır. Göz çevrenizdeki ince çizgileri ve kırışıklıkları hafifletmek için de tercih edebilirsiniz. Göz kenarı kırışıklıklarınız ve göz altı torbalarınızın görünümünü yumuşatma konusunda da etkilidir. Yine bu uygulamayı yaptırarak kaşlarınızın düşmesini önleyebilir veya yukarı kaldırabilirsiniz. Bu sayede daha genç ve enerjik bir görünüm elde edersiniz.

Bunun yanında, üst dudağınızda meydana gelen ince çizgileriniz (örümcek ağı estetiği) ve dudak çevresindeki kırışıklıklarınızı gidermek için botoks uygulanabilir. Bu, dudaklarınızın daha dolgun ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur. Bu eşsiz uygulama ile aynı zamanda çene bölgenizdeki kasların aşırı aktivitesini azaltarak çene kontürünüzü düzeltebilir ve çenenizi sıkılaştırabilirsiniz. Bu, çene hatlarınızın daha belirgin ve çekici görünmesini sağlar. Bazı durumlarda boyun bölgesindeki kırışıklıkların ve boyun çizgilerinin azaltılması için de kullanılabilir.

Botoks, yukarıda bahsedildiği gibi sadece medikal sebeplerle de kullanılır. Örneğin, aşırı terleme (hiperhidrozis) sorununuz varsa bunu tedavi ettirmek veya migren ağrılarınızı hafifletmek için bu mucize uygulamaya başvurabilirsiniz. Botoksun yüzünüzde uygulanabileceği bölgeler, şahsi ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize bağlı olarak değişir. Her ne olursa olsun bu iğnelerin profesyonel bir sağlık uzmanı tarafından yapılması gereklidir. Doktorunuzla tedavi öncesi ve sonrası detaylı bir muayene ve değerlendirme yapmanız önemlidir.

Botoks Hangi Sıklıkla Yapılmalıdır?

Botoks hangi sıklıkla yapılmalıdır sorusu da en az hangi yaşta yapılmalıdır sorusu kadar aklınıza takılıyor olabilir. Bildiğiniz gibi, iğnelerin etkileri geçici olduğundan tedaviyi belirli bir periyotta tekrarlamanız gerekecektir. Burada öne çıkan bazı faktörler vardır. Hangi bölgenize botoks yaptıracağınız, tedavinin sıklığını etkileyebilir. Örneğin, yüzün daha dinamik bölgeleri (örneğin, alın veya göz çevreniz) genellikle daha sık uygulama gerektirebilir. Öte yandan, sonuçların kişiden kişiye farklılık gösterebileceğini de unutmayın. Kimi insanlarda etkiler daha uzun süreli olabilirken, bazı kişilerde de daha kısa sürebilir.

Genel sağlık durumunuz da botoks tedavisinin sıklığı üzerinde belirleyici olabilir. İğnelerinizi yapacak olan sağlık profesyoneli, sağlık geçmişinizi ve mevcut durumunuzu göz önüne alarak tedavi planınızı belirler. Botoks etkisi ne kadar sürer diye uzmanınıza sorduğunuzda, yaklaşık 6 ila 7 ay cevabını alabilirsiniz. Uygulamanızın sıklığı, işlemin üzerinizdeki tesiri ve süresine göre ayrıca planlanır. Unutmayın ki her vaka farklı sonuçlara gebe olabilir. Bu nedenle botoks tedavisi için en uygun sıklık, sizin ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize de bağlı olacaktır. Prof. Dr. Selçuk İnanlı’nın kliniğine gelerek Türkiye’de botoks fiyatları ve prosedürün kendisi hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Lütfen bize ulaşın.

PAYLAŞIN: