Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Eklenme Tarihi: 2/12/2016

 

Nasıl Bir Ameliyat Gerekir?

Estetik göz kapağı ameliyatına karar verdikten sonra doktorunuzla yapacağınız görüşmeler sonucunda operasyonla ilgili beklentilerinizi samimi bir şekilde paylaşmanız gerekmektedir. Doktorunuz sizden operasyon öncesi ayrıntılı olarak sağlık durumunuzla ilgili sorular soracaktır.

Doktorunuza sizde kendinizle ilgili her türlü sağlık problemlerinizi anlatmalısınız. Görme ile ilgili fonksiyonlarınız, sigara kullanıp kullanmadığınız ya da sürekli aldığınız bir ilaç olup olmadığını mutlaka belirtmelisiniz. Lens kullanıp kullanmadığınızı doktorunuza söylemeyi unutmayınız.

Göz kapağı estetiği ile ilgili girişimler her iki alt ve üst göz kapağınızın opere edilip edilmeyeceğine bağlı olarak 1–3 saat arasında sürmektedir.


Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Estetik göz kapağı ameliyatlarının amacı üst ve alt göz kapaklarında yapısal ve yıllara bağlı olarak oluşan fazla yağ ve derilerin çıkarılması ile daha genç bir görünüm sağlamaktır. Bu ameliyatlar genel yada lokal anestezi altında yapılabilir. Ancak biz genellikle bu tip operasyonlarda sizin konforunuz için genel anesteziyi tercih ediyoruz.

Göz kapağı estetik ameliyatlarında genelde üst göz kapağında bulunan fazla deri ve yağ torbaları birlikte alınmaktadır. Alt göz kapağında ise durum biraz daha değişiktir. Alt göz kapağı bölgesinde bazen fazla yağ torbaları fazla cilt ile birlikte alınırken, bazen de orta yüz bölgesinin sarkma durumuna göre yağ dokusu alınmayıp, orta yüz bölgesindeki sarkan yağ dokusu ile birleştirilerek orta yüz bölgesinin yukarı doğru asılması gerekebilmektedir. Hangi tekniğin kullanılması gerektiğini doktorunuz sizinle konuşarak karar verecektir.

Göz kapağı estetiği ameliyatlarında unutulmaması gereken şey problemin çok ayaklı olması nedeniyle tek bir alana yönelik girişimlerden ziyade gözler yüzün bir parçası olarak düşünülmeli, yanak, alın ve şakak bölgeleri de değerlendirilmeye alınmalıdır. Alın, orta yüz ve yüzün diğer alanlarına yapılan operasyonların eklenmesi ile sonuç daha etkin ve kalıcı olmaktadır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: